Economia

UNIÓ EUROPEA

El creixement de la zona euro es va desaccelerar el 2018

L’economia de la zona euro va créixer un 1,8% l’any passat, xifra que representa el creixement més baix des que va deixar enrere la recessió, el 2014, i una dècima per sota del que havia previst aquesta mateixa setmana la Comissió Europea. El percentatge també és sis dècimes menys que el 2017, a causa d’un empitjorament dels indicadors econòmics d’Alemanya i Itàlia a finals d’any i la incertesa de l’entorn global. En el conjunt de la UE, el PIB va créixer un 1,9%, la cota més baixa des del 2015, segons va informar ahir la UE. L’economia es va moderar el segon semestre del 2018 sobretot a causa de factors externs, com les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, una major incertesa política i la debilitat del comerç global.

Alemanya, la primera economia de l’euro, va evitar pels pèls entrar en recessió, ja que el PIB es va contraure un 0,2% en el tercer trimestre, i el darrer es va mantenir sense canvis. En aquest panorama, Espanya surt prou ben parada entre els grans estats europeus, amb un creixement del 2,5% en tot l’any i un augment del PIB del 0,7% en el quart trimestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.