Empreses

L’edificació sostenible impulsa les vendes de Knauf Insulation

La filial ibèrica del fabricant alemany d’aïllaments va créixer un 11% el 2018 i preveu fer-ho un 15% més aquest any gràcies a una normativa europea sobre les “cases passives”

La filial peninsular de Knauf Insulation, fabricant alemany d’aïllaments per a la construcció, preveu per a aquest any un increment del 15% de les vendes en sintonia amb l’evolució del mercat, que s’està beneficiant d’una normativa cada cop més exigent en matèria d’edificació sostenible. Des del gener d’aquest any, una directiva europea obliga el sector públic a edificar segons els criteris de l’anomenada “casa passiva”, és a dir de consum energètic gairebé nul. A partir del 2020, l’obligació s’estendrà a qualsevol construcció.

En l’origen de la mesura està l’evidència que el 40% de les emissions de C02 a l’atmosfera està relacionat amb la necessitat d’escalfar o refredar els immobles, i la millor manera de contrarestar-ho és aïllant correctament els edificis. En aquest sentit, Knauf Insulation fabrica plaques de mineral de roca, més rígida i que s’utilitza per a les cobertes, i llana de vidre, més adaptable, i que es pot utilitzar, per exemple, a les cambres d’aire que tenen els edificis que es van construir abans dels anys vuitanta: “Els nivells d’exigència creixent tenen una traducció tant en els metres quadrats d’aïllant com en el gruix, que han anat evolucionant dels 3 als 6 cm i que tenen recorregut perquè al nord d’Europa s’utilitzen de 14 cm”, explica Óscar del Río, director general de la filial.

Knauf Insulation ha participat recentment en la construcció de la torre Bolueta a Bilbao, que s’ha convertit en l’edifici més alt del món que ha rebut la certificació Passivhaus, un estàndard que determina l’estanquitat d’una construcció.

La filial ibèrica de Knauf Insulation no té fàbriques a Catalunya ni a Espanya, però Óscar del Río no ho descarta en el futur. De fet, aquest any dues noves plantes (al nord de França i a Malàisia) s’uniran a les 38 repartides per tot el món. “El grup reinverteix el 75% dels beneficis”, assenyala. El problema és que la principal planta que produeix llana de vidre està a Lanamesa, prop de Tolosa de Llenguadoc, i la nova factoria del nord de França fabricarà llana de mineral de roca.

El grup.

Knauf Insulation és una línia de negoci de Knauf, un grup familiar alemany (quarta generació) que té els seus orígens en l’any 1932 a la petita localitat bavaresa d’Iphofen. Allà encara tenen la seu social i centres de treball, però s’han convertit en un gegant que factura 6.800 milions d’euros i que té més de 180 plantes repartides per tot el món. El primer negoci de la companyia, i encara el més important per volum de vendes, és el dels productes derivats del guix. De fet, Knauf és un dels principals productors mundials de plaques de guix laminat. A Catalunya, aquest àmbit d’activitat disposa des del 1991 d’una planta a la localitat de Guixers (Solsonès). No és l’única planta productiva del grup a Catalunya. El 1997, Knauf va comprar l’empresa Miret de Vilafranca del Penedès, on ara es dedica a la transformació del poliestirè expandit, per a la construcció i l’embalatge (tercera pota del grup).

Knauf Insulation va començar l’activitat el 2007 i disposa d’una planta de 4.000 m², sobretot dedicada a magatzem.

KNAUF INSULATION

Facturació
20 M€
Treballadors
20
Any de fundació
2007
L’empresa incorporarà dues persones aquest any. A més de la comercial, la principal tasca de la firma és “fer pedagogia” sobre la construcció sostenible.
innovació

Sistema de façana lleugera

Les filials catalanes de Knauf (guix) i Knauf Insulation (aïllaments) han col·laborat en el desenvolupament d’un sistema de façana lleugera per a projectes de construcció industrial. En l’invent, que té el certificat Passivhaus, també hi han participat el fabricant suís de membranes i cintes adhesives Siga i la Universitat de Vitòria, i s’hi han invertit dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.