Empreses

Contractart ha doblat la facturació en el darrer exercici

La firma, que desenvolupa projectes d’arquitectura i interiorisme per a hotels, ha crescut gràcies a tres operacions

L’empresa Contractart, especialitzada a proveir de mobiliari i elements decoratius les cadenes hoteleres i de restauració, ha doblat la facturació el 2018 gràcies a l’execució de tres grans projectes. La firma de la Garriga (Vallès Oriental), amb una plantilla de només sis professionals, preveu un increment de dos dígits en el present exercici gràcies als diversos projectes en què estan treballant.

“Nosaltres no dissenyem, ni tenim paletes ni pintors, però desenvolupem projectes d’arquitectura i interiorisme per a cadenes hoteleres i de restauració”, diu Josep Maria Enrich, el gerent de Contractart, que afegeix: “Donem servei al prescriptor perquè amb un sol telèfon algú pot moblar un hotel.” De fet, el també fundador de la firma explica que l’hotel demana el disseny a un professional i aquest professional és qui es posa en contacte amb un contract, que tindrà com a missió executar tots els passos de la feina i el muntatge fins a l’acabat final.

La recent creació de l’oficina tècnica de Contractart ha permès a l’empresa catalana desenvolupar projectes molt més rellevants que l’han portat a duplicar la facturació, dels 504.000 euros l’any 2017 fins al milió d’euros amb que tancaran l’exercici el 2018.

Aquest creixement ha estat possible bàsicament gràcies a tres grans projectes. El primer, el servei de contract prestat al nou Generator Hostel de Madrid, tot seguint les directrius de disseny de l’estudi canadenc The Agency Design, i que s’ha fonamentat a implementar les zones comunes i el mobiliari de les habitacions. En concret, Contractart ha fabricat dues recepcions, dues barres, i mobiliari fix i mòbil, com ara taules, cadires i bancs; així com els principals elements decoratius. Per la seva banda, Generator Hostels, considerada per Fast Company com una de les cinquanta empreses internacionals més innovadores, ha invertit 306.500 euros en els serveis de Contractart des del mes de març del 2016 i fins a enguany, i ha culminat així la implantació del nou Hostel a Madrid, que amplia els establiments que té ubicats a Amsterdam, Barcelona, Berlín, Copenhaguen, Dublín, Estocolm, Hamburg, Londres, Miami, París, Roma i Venècia.

L’altre gran projecte ha estat el desenvolupament de l’alberg Unite de Barcelona, que ha consistit a aportar el mobiliari de les lliteres i les habitacions. El tercer gran projecte ha estat una casa residencial d’un propietari estranger ubicada a la Costa Brava. Quant a previsions, el 2019 “és presenta prou bé, amb tres projectes a punt de ser iniciats”, assegura el gerent de Contractart. L’empresa de la Garriga té una estreta relació amb Acerart, per a acabats de ferro i metall, i amb Stilricard, per a fusteria.

Contractart acaba de fer obres a l’empresa, amb unes instal·lacions d’uns 200 m², per ampliar i millorar l’oficina tècnica. Al marge dels sis professionals que té en plantilla, en funció dels projectes que executa disposa sovint d’algun treballador en contracte per obra. A més d’adreçar-se al sector hoteler, esporàdicament també treballen per a particulars.

CONTRACTART

Facturació
1 M€
Treballadors
6
Any de fundació
2012
Abans de la crisi, Josep Maria Enrich treballava en una botiga de superluxe. Quan van proposar que potser caldria reduir algun treballador, ell va ser el primer a quedar-se a l’atur: “Això em va portar a crear la meva empresa, i ara visc els millors anys de la meva vida professional”, diu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.