Economia

La FOEG vol equilibri “per no expulsar els turistes” de Girona

Demana reunir-se amb l’alcaldessa per debatre “els inconvenients” de no poder aturar els busos al Barri Vell

La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) vol buscar punts d’“equilibri” amb l’Ajuntament de Girona per no haver d’“expulsar els turistes” de la ciutat. La patronal se suma així a les reclamacions que ja va fer la setmana passada l’Associació de Transports de Girona (Asetrans) davant la decisió del consistori de no deixar aturar els busos turístics al sector de Canalejas, al Barri Vell.

Una, com a mínim

La FOEG sol·licita una reunió amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per debatre els inconvenients que ha comportat la decisió d’anul·lar la zona d’aparcaments per a autocars turístics “sense buscar solucions alternatives que no generin malestar i perjudiquin una part del turisme i l’economia de la ciutat”. La patronal gironina considera que hi hauria d’haver almenys una zona de parada per els autocars al Barri Vell. “Es poden trobar punts d’equilibri per no expulsar els turistes que arriben en autocar, alguns dels quals és difícil que es desplacin fins al centre històric si se’ls deixa en un punt allunyat. Pensem que el diàleg entre els diferents sectors és molt necessari per trobar fórmules d’acord”, afirma la FOEG. Per la patronal, l’opció que ha triat el consistori “afecta molt negativament les persones amb menys mobilitat, com per exemple els turistes d’edat més avançada”. A més d’incentivar l’ús del vehicle privat i anar en contra de la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.