Economia

Tractorada a Girona per exigir mesures urgents per a la pagesia

Una cinquantena de tractors de pagesos gironins van participar ahir en una de les cinc tractorades convocades pel sindicat Unió de Pagesos en territori català per exigir al govern estatal mesures urgents per a la pagesia professional, que suposen uns 300 milions d’euros anuals per a Catalunya, segons calcula el sindicat. En el cas de les comarques gironines, van sortir tractors des de quatre punts del territori –Figueres, Medinyà, Franciac i Verges–, que es van trobar al pavelló de Fontajau, per després concentrar-se al davant de la Subdelegació del Govern estatal a Girona.

Unió de Pagesos reclama, entre altres coses, una aplicació justa de la política agrària comuna a l’Estat i un repartiment just i equitatiu del valor afegit a la cadena alimentària; alhora denuncia l’encariment dels costos de producció. Segons el sindicat, tots aquests són factors que impedeixen que les rendes de la pagesia siguin equiparables a les de la resta de ciutadans. Les protestes s’han fet conjuntament amb d’altres d’arreu de l’Estat convocades per la resta d’organitzacions que integren la Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.