Economia

Polítics i economistes al ‘think tank’ de Foment

Què tenen en comú l’exalcade de Barcelona Jordi Hereu; l’exconseller convergent Felip Puig i l’exdirigent de Podem Gemma Ubasart? Des d’ahir, a banda de la seva condició d’expolítics de primera línia, la de formar part de l’Institut d’Estudis Estratègics o laboratori d’idees (altrament dit think tank) de Foment del Treball. A banda dels tres expolítics, en formen part una trentena de persones més d’àmbits diversos. Entre d’altres, s’hi ha convidat el president de la Borsa de Barcelona i exdirigent d’ERC, Joan Hortalà; el professor d’economia financera José María Gay de Liébana; l’editor Daniel Fernández; el també editor i director de la Fundació Romea, Fèlix Romea, o la directora de cinema Rosa Vergés, que és una de les vicepresidentes.

El nou òrgan estarà coordinat per Jordi Alberich, llicenciat en ciències empresarials i durant dues dècades director general del Cercle d’Economia.

La iniciativa, que ha estat un projecte del nou president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, servirà per reflexionar sobre la manera de millorar la percepció social de l’empresari i, en especial, sobre els reptes de la globalització i la revolució tecnològica, segons van explicar ahir els seus responsables i recull Efe. La voluntat és acostar l’empresa a col·lectius com ara els del món de la cultura, les universitats o la funció pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.