Economia

Els transportistes del Port de Barcelona, en lluita

Uns 700 camioners van fer marxes lentes ahir pel centre de la ciutat per denunciar la seva situació i les condicions laborals que han d’afrontar

L’activitat s’ha reduït al 40%, segons l’Autoritat Portuària

Centenars de transportistes autònoms van secundar ahir la convocatòria que va fer pels carrers de Barcelona l’associació Sintraport, que va comptabilitzar prop de 700 participants. La setmana passada, els camioners ja van dur a terme diverses accions de protesta a l’interior del port, però la d’ahir, una marxa lenta de camions, va transcórrer pel passeig de Colom, la Via Laietana, els carrers Aragó i Tarragona, la plaça d’Espanya i l’avinguda del Paral·lel, i va finalitzar de nou al port, des d’on van començar una altra vegada el recorregut, informa l’ACN. L’acció de protesta va generar llargues cues de cotxes i problemes de trànsit des de primera hora del matí, segons va informar la Guàrdia Urbana de Barcelona, explica Efe.

Els transportistes reclamen millores laborals i protesten pels llargs temps d’espera que han de suportar en terminals i en dipòsits per carregar i descarregar els camions, per la precarietat que viu el sector i pel mal estat general dels contenidors que transporten.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va demanar als transportistes autònoms del port, en vaga des de dilluns passat, que la situació “torni a la calma i que tothom torni a les seves posicions de diàleg”, i que la protesta sigui “proporcional” amb relació al que s’ha de debatre.

“Nosaltres hem de respectar el dret a protesta, però demanem també que sigui proporcional a les situacions que s’han de discutir i dialogar”, va dir Conesa en declaracions als mitjans. La presidenta del Port de Barcelona va explicar que, amb la vaga, l’activitat portuària de la setmana passada va quedar reduïda al 40%-50% respecte als nivells habituals.

Conesa va recordar que l’activitat del port i els serveis portuaris recauen sobre empreses privades i va assenyalar que hi ha altres demandes dels transportistes, com el preu del fuel i la situació dels contenidors buits, que requereixen un diàleg entre aquestes empreses i els treballadors. “Hi ha qüestions que no depenen exclusivament d’aquesta Autoritat Portuària, i per tant aquí demanem un diàleg entre les empreses de transport i els transportistes. Nosaltres sempre ens mantindrem a la taula de negociació i la nostra responsabilitat l’acceptarem des de la transparència i la informació per a tothom”, va dir. L’associació Sintraport, presidida per Vicente Rodríguez, debatia ahir al vespre si mantenia la vaga o la desconvocava.

LA XIFRA

700
camioners
autònoms que treballen al Port de Barcelona van secundar la protesta.

Nou espai per a la Facultat de Nàutica

M.M

La Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC) va estrenar ahir noves instal·lacions de docència i recerca, amb accés al mar, a l’Espai Vela, ubicat a la nova bocana del Port de Barcelona. L’equipament inclou un moll amb tres punts d’amarratge, una esplanada amb capacitat per a set embarcacions, un pescant per hissar i arriar les embarcacions, i una zona d’aparcament. El nou espai servirà per a les pràctiques dels estudiants en assignatures com ara manteniment, electrònica, estabilitat i maniobra, equips electrònics d’ajuda a la navegació, mecànica i comunicacions, així com per als tallers de nusos i de veleria. La facultat, que enguany fa 250 anys, recupera unes instal·lacions que havia perdut pel canvi d’usos del port i per la remodelació dels molls de Marina Port Vell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.