Política

l'entrevista

JOSEP MARIA CERVERA President de l'AMI

“No se’ns persegueix pel que fem, sinó pel que pensem”

Josep Maria Cervera és el quart president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde del Port de la Selva. Ahir va passar pels estudis d’El Punt Avui TV, en el programa L’illa de Robinson.

Com veu la decisió de la junta electoral?
Previsible en l’estat actual que estem vivim. Sabem que el dret és capaç d’estira-se i adaptar-se tant com ells necessitin.
Els llaços grocs són partidistes?
El que és clar és que no només els molesten els llaços, sinó moltes altres coses. Els molesta que ens expressem a l’espai públic, que ens manifestem, que ens reunim en un espai de convivència.
La simbologia reivindicativa està present als ajuntaments. Com ha impactat la resolució de la junta electoral?
Ha impactat tant pel fons com per les formes. Nosaltres vam rebre un correu electrònic genèric per la denúncia d’un partit. El que ha acordat la junta electoral és una acció preventiva global, sense saber què passa a cada ajuntament.
Es pot donar el cas d’ajuntaments que hagin de retirar el llaços i d’altres no?
Hi ha ajuntaments que ni tenen llaços grocs. Nosaltres teníem un cartell que deia “Republiquem”. Vam retirar-ho perquè ens va semblar partidista. Però com que al cap i a la fi això no va de si les pancartes són partidistes o no, hem acabat posant “Llibertat Peixos Pacífics”.
En temps de repressió, imaginació?
El problema no és que hi hagi pancartes o símbols partidistes, el problema és que des de les institucions estiguem denunciant l’anormalitat que viu el país. Una anormalitat que fa que de forma injusta tinguem presos i gent a l’exili.
Com a president de l’AMI, com viu la situació que hi hagi centenars d’alcaldes sota investigació judicial?
Els ajuntaments estem en el punt de mira, i des de l’1-O encara més. Des que va néixer l’AMI, se’ns han acumulat més de 500 causes. No se’ns persegueix pel que fem, sinó pel que pensem.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.