Política

SEBASTIÁN MATEO

Cap de llista del PP a Castell-Platja d'Aro

“Cal canviar el model de promoció del comerç”

És molt dur amb el govern actual, que diu que ha governat “per decret”

Vol fer una nova illa de vianants i millorar l’asfalt

Empresari de 43 anys. Després de dos mandats com a regidor del PP a Santa Cristina d’Aro, ara es presenta com a cap de llista a Castell-Platja d’Aro. A tots dos pobles el PP té ara un regidor.

El relleu de Peter Kosidlo com a alcaldable del PP a Castell-Platja d’Aro ja té experiència perquè és regidor des del 2011 a Santa Cristina.

A què és degut el canvi de poble?
Em presento per fer un projecte nou a Platja d’Aro amb molta il·lusió de començar a treballar al municipi on visc.
Suposo que està al cas de com ha anat aquest mandat a Platja d’Aro. El PP, abans al govern, es va quedar fora pel pacte CiU-PSC. Quin balanç fa d’aquests quatre anys?
Un balanç nefast. Han fet tota la política per decret i només han portat mocions tipus al ple. Al meu entendre, ha faltat consensuar els temes amb els grups de l’oposició i nosaltres estem decebuts per això.
L’objectiu de cara al 26-M és poder tornar a ser decisius i poder tornar a entrar al govern?
Nosaltres volem tornar al Platja d’Aro 365 perquè ara mateix només tenim tres mesos de treball, si hi arriba. Entenem que les polítiques d’inversió en promoció econòmica i turisme són insuficients. S’ha de canviar la línia, que havia portat molts bons resultats, però les decisions dels últims anys han estat nefastes i han derivat en una caiguda molt forta del comerç al municipi. Jo mateix he sortit de Platja d’Aro, perquè no podia mantenir les botigues, i ara estic a Palafrugell.
Quan parla que s’han dut a terme polítiques nefastes, a quines polítiques o decisions es refereix?
A decisions de no canviar res. Veiem que continuen amb un model antic, no hi ha idees noves. He parlat amb un munt de comerciants i transmeten que el que funcionava ja no funciona i que s’han de canviar totes les iniciatives que es duen a terme de promoció del municipi.
A banda de donar un nou impuls al comerç, quins són els altres eixos del seu programa electoral?
També estem fent moltes reunions amb veïns que ens expressen la decepció amb els serveis que s’estan donant en escombraries i seguretat. En seguretat, entenem que els policies locals han de sortir al carrer, no fer feines d’administració. Fa quatre anys que no fan pas gaire cas de la seguretat i els veïns estan una mica preocupats. També pels serveis de neteja i per l’asfalt dels carrers, que està molt malmès... Tant els comerciants com els veïns ens transmeten això, que el municipi està entrant en una fase de deteriorament molt ràpid i volen serveis més eficaços.
Tenen algun projecte urbanístic?
Volem desenvolupar una revisió acurada de totes les infraestructures que hi ha al municipi pel que fa a asfalt i voreres. D’altra banda, volem també aportar una nova illa de vianants dins de Platja d’Aro perquè entenem que els comerços han de tenir accessos a peu molt acurats. El que estan fent ara de canviar passos zebra no ho trobem gaire bé i així ens ho transmeten els usuaris i comerciants. També, com a projecte nou, volem fer una bateria d’accions dins del municipi que no s’han portat a terme fins ara o que si s’ha fet ha estat minsament, com dissimuladament.
Creu que la política nacional, el procés, influirà el 26-M, o cada municipi té la seva dinàmica?
Nosaltres volem treballar pel municipi, no ens preocupa el que s’està movent en la política nacional o autonòmica. Només ens preocuparem del municipi i no ens agrada entrar en debats ni de polítiques autonòmiques ni de polítiques nacionals. No crec que sigui d’això del que es tracta. Crec que si els partits de Platja d’Aro ens posem a treballar només en la política municipal i mirem d’estar units en projectes de Platja Aro podrem tirar endavant, però si ens preocupem de fer-nos mal en polítiques autonòmiques o nacional, no en traurem res de bo per al municipi.
A banda de vostè, la resta de la llista també és renovada o hi ha gent de la candidatura del 2015?
Jo compto amb la gent que hi havia ja, tant amb Peter Kosildo com amb Antoni Cano, i portarem també gent nova a la llista que donarà frescor al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.