Economia

Aragonès augura que la nova junta de la Cambra de Comerç situarà l’interès col·lectiu “per sobre de tot”

La consellera d’Empresa descarta que la victòria de l’ANC a la Cambra provoqui una “hecatombe” a l’economia

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha felicitat aquest dimarts la candidatura guanyadora de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona i l’ha convidat a treballar “de costat” amb la Generalitat.

Respecte al tarannà independentista de l’equip guanyador, Aragonès s’ha mostrat “convençut” que la nova junta treballarà amb el Govern i els empresaris “pel bé del país” i ha augurat que situaran l’interès col·lectiu “per sobre de tot”. “En tot cas, l’elecció ha estat una decisió que han pres els empresaris, i ho hem de respectar i posar-nos a disposició per treballar conjuntament”, ha afegit.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha descartat aquest dimarts que els resultats a la Cambra de Comerç de Barcelona tinguin un impacte en l’economia productiva. “Arriba un moment en què és gairebé esgotador haver de rebatre els que parlen d’hecatombe empresarial, doncs no!”, ha assegurat Chacón en una roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions de la Cambra, que han donat una majoria absoluta, a Barcelona, a la llista independentista d’Eines de País. Chacón ha explicat que, en la futura llei de cambres, el Govern vol “reduir a la mínima expressió” els seients reservats a les grans empreses “pel fet de pagar”.

Chacón ha dit que la normativa espanyola “condiciona” la regulació però ha admès que volen reduir el pes de les grans empreses –les que paguen 75.000 euros a la Cambra– i que tenen reservats 14 seients al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. Segons la consellera, es tracta d’introduir “criteris purament democràtics” en l’elecció dels plens.

La modificació podria ser un dels punts centrals de la nova llei de cambres, que s’haurà de començar a redactar en els pròxims mesos i que és un dels reptes del mandat de Chacón al Govern. De fet, la consellera ha dit que s’havia volgut esperar a les eleccions per promoure aquesta normativa –que afectarà qüestions de finançament i de funcionament de les cambres– amb els nous ens ben legitimitats.

La consellera ha rebutjat entrar a valorar a fons si la victòria de l’ANC podria afectar l’economia, descartant una vinculació entre la Cambra i l’evolució del teixit productiu i estipulant que, en tot cas, no li pertoca a la seva conselleria “fer cap valoració” sobre la votació dels empresaris.

La consellera ha defensat que les eleccions s’han fet en un escenari de “seguretat jurídica i tècnica” i ha afegit que “no hi ha hagut irregularitats” ni “incidències”, tot i que sí que ha admès problemes a l’hora de comunicar els resultats i “filtracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.