Política

LLUÍS AMAT

ALCALDE ELECTE DE LA VALL D’EN BAS (LA VALL PLURAL - AM)

“Ens sentim molt agraïts amb la gent”

CONTINUÏTAT Considera que els bons resultats avalen la feina feta i els conviden a mantenir la línia de treball d’aquest mandat

“Treballar i treballar”
A Lluís Amat, de 56 anys, li sentireu sovint dir que el secret d’una bona gestió és “treballar i treballar”. Fins que va accedir a l’alcaldia, ara fa quatre anys, era tècnic de joventut i coordinador d’educació de l’Ajuntament d’Olot. Aquella feina la va deixar per dedicar-se plenament a la nova responsabilitat.

Fa quatre anys Amat, al capdavant de La Vall Plural (LVP), va guanyar les eleccions a CiU i ara ha repetit victòria.

Han tingut uns anys difícils i, malgrat tot, han guanyat de manera aclaparadora (LVP, 8; JxCat, 3). Deuen estar molt satisfets.
Sobretot estem molt agraïts, molt. D’una banda, estem molt contents perquè hi va haver més d’un 80% de participació, va ser massiu. Però és que si et vota prop del 70%, el sentiment és d’agraïment. Interpreto que la gent ha valorat la feina feta.
Per tant, aquest pròxim mandat haurà de ser de continuïtat.
Sí, perquè, a més, et queda un sentiment de molta responsabilitat. La gent t’ha donat suport, els estàs agraït i després penses: “Ostres, ara no els puc fallar.” Per tant, hem de continuar amb la manera de fer que han avalat els veïns i, com que ja hem resolt les patates calentes que ens vam trobar, ara podem tirar endavant més projectes propis. I en la mateixa línia de transparència i rigor, és clar.
M’imagino que aquí un dels reptes és atendre bé tots els pobles que formen el municipi, i que tenen molta personalitat. És així?
Sí. Precisament un dels encerts –crec jo– que hem tingut ha estat posar un regidor de referent per a cada poble. A més, el fet que l’alcalde s’hagi dedicat en exclusiva al càrrec crec que s’ha valorat. Saben que sempre hi soc, que sempre em poden trobar i que responem. Vam crear també l’eina d’internet La Vall en un Clic –que crec que també ha estat molt valorada–, en què els veïns es queixen, demanen o comenten coses i nosaltres responem. I està obert, ho veu tothom. Nosaltres els atenem i els avisem quan ho resolem. Treballar pel municipi i pels pobles de la Vall implica dedicar-s’hi, ser-hi.
Digui’m les principals prioritats del nou mandat.
Volem treballar per a la sostenibilitat, en tots els sentits; apostem per la creació d’habitatge, per evitar que la gent marxi, a través d’incentius per posar en lloguer pisos que estan buits; volem interrelacionar els sectors econòmics; insistirem en la cultura de l’educació; volem una Vall saludable i fomentarem la participació ciutadana. La idea és que a cada poble puguin decidir una part del pressupost. També tenim la intenció de crear una càtedra de renovació i transformació pedagògica amb la UdG, que tindria la seu a Can Trona. D’altra banda, juntament amb les Preses, ja estem treballant per aconseguir un institut escola.
I no serà una prioritat desencallar la variant de les Preses?
Sí que ho és. Sobre això, em remeto al que dèiem en el programa electoral: només acceptarem una solució que no afecti negativament ni la qualitat de vida dels veïns del municipi ni la dels usuaris de l’escola, i que alhora minimitzi els seus efectes sobre el sòl agrícola, els valors naturals i el paisatge de la Vall d’en Bas. A més, un cop es construeixi, treballarem perquè es mantingui com una via intercomarcal i no pas internacional. Ho tenim molt clar.
Té decidit el cartipàs?
Hi estem treballant. Ara som més regidors i hem de redefinir les àrees. En qualsevol cas, serem fidels al programa. Com deia abans, haurem d’especificar no només l’àrea de la qual és responsable un regidor o una regidora, sinó de quin poble serà referent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.