Política

PERE TORRENT

ALCALDE ELECTE DE PERALADA (JUNTS)

“S’ha validat la feina i tenim més suport”

reforçat · Pere Torrent afronta el quart mandat amb més suport al consistori Canvis · El grup de govern passa de cinc a set regidors

Un quart mandat
Quatre formacions estaven representades fins ara al consistori de Peralada i només dues es presentaven aquesta vegada. L’equip de govern de Pere Torrent en surt reforçat (passa de cinc a set regidors), i l’única altra força representada ara serà Independents de Vilanova (dos regidors), l’agrupació d’electors de Vilanova de la Muga.

Pere Torrent (Junts) té garantida la continuïtat a l’alcaldia de Peralada per un quart mandat i millora la seva majoria absoluta.

Com valora aquests resultats?
Hem crescut en regidors i en nombre de vots. Se’n poden fer moltes lectures, jo entenc que s’ha validat la feina, que ara tenim més suport i que això ens ha de permetre treballar més i millor. Contents de poder continuar en els projectes que teníem engegats i poder fer que la gent se sentí orgullosa de viure al municipi.
Són els seus millors resultats?
Des que soc alcalde, sí. En el meu primer mandat el meu grup només tenia tres regidors, vam fer un quadripartit i no va pas anar malament. Aquesta vegada hi havia menys candidatures, només dues en lloc de les cinc del 2015.
El seu grup tindrà dos regidors més, com serà el cartipàs?
Es repartirà més la feina, hi haurà menys acumulació i la gent podrà treballar millor. Com a alcalde jo tenia la regidoria d’Esports des de sempre, ara tindrem una persona jove, futbolista en actiu, que la podrà gestionar. Probablement també la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient la separarem quan fins ara l’havia portada una sola persona, farem retocs i distribucions.
Al consistori només hi haurà representada una altra formació, Independents de Vilanova. La dualitat dels dos nuclis té molt pes?
No ho interpreto d’aquesta manera; nosaltres sempre hem treballat pel conjunt del municipi i els seus nuclis. Si es tracta tot com qualsevol lloc del municipi no hi ha d’haver cap problema. Hem fet un esforç molt important en els últims 12 anys perquè això es visualitzés; Vilanova ha fet un canvi substancial, que per altra banda era absolutament necessari. Volem continuar en aquesta línia. Ja que ens omplim la boca amb la necessitat de mancomunar serveis, reduir despeses i fer economies d’escala, és una oportunitat per fer-ho.
Quins són els reptes del mandat?
Un dels temes importants que hem d’afrontar és l’abastament d’aigua a Peralada, tenim una canonada que té força problemes, ja hi estem treballant, és un deure que tenim. També hem de modificar la normativa en diversos punts per permetre edificacions en llocs del nucli antic de Peralada, modificacions puntuals que ens permetin traslladar serveis. Per exemple, ara estem frenats per un tema d’abastament d’aigua en uns disseminats i no es pot fer perquè la normativa no ens permet passar-hi una canonada. A part, necessitem que les explotacions agràries puguin créixer perquè se’ls demanen més requeriments. També volem fer molta incidència en la participació ciutadana, i finalment volem millorar la gestió de residus.
Més obres a la vista?
Acabarem el pàrquing abans de final d’estiu; com a intenció d’obres volem ordenar el trànsit al voltant del castell. Això va lligat a les obres del nou celler del Grup Peralada, que es preveu acabar cap al 2020/21: s’obre un nou accés per a vehicles pesants i a partir d’aquí volem fer una reordenació ambiciosa que pot significar un canvi important de mobilitat en l’entorn del poble. Es tracta de fer una anella circular per anar caminant per tota l’antiga muralla i el perímetre del nucli antic de Peralada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.