Economia

L’oli d’oliva Clos de la Torre, de Rabós, a la Xina

És el primer cop que el producte d’alta gamma s’introdueix al país asiàtic

L’oli d’oliva verge extra Clos de la Torre, produït per l’empresa Oleícola de l’Empordà, ha arribat a la Xina, concretament a Hong Kong. L’empresa, situada a Rabós d’Empordà, ha participat en la fira Hofex, líder en alimentació i hostaleria, que s’ha celebrat recentment en aquesta ciutat, en un estand del seu distribuïdor, i ja té a punt la primera comanda amb destinació al país asiàtic. També tenen previst fer arribar el producte al llarg d’aquest any a la ciutat xinesa de Macau.

Mercat en creixement

L’empresa fa dos anys que treballa per introduir-se a l’Extrem Orient, “on creix l’interès pels productes de qualitat i saludables com l’oli d’oliva”, segons explica el gerent de Clos de la Torre, Martí Clos. El mercat de l’oli d’oliva a Hong Kong es troba en constant creixement malgrat que el seu consum encara és reduït ja que a la cuina local s’utilitzen altres tipus d’oli, sobretot vegetals i de llavors, i l’Estat espanyol, juntament amb Itàlia, és el principal proveïdor d’oli d’oliva verge en aquesta zona. A més, segons expliquen els responsables de l’empresa de Rabós, la gran conscienciació que hi ha entre els consumidors de Hong Kong pels productes saludables és una oportunitat per al mercat d’oli d’oliva català.

La fira Hofex celebrada a Hong Kong és organitzada per Messe Düsseldorf Xina i UBM, una de les plataformes de contacte comercial més importants per al sector agroalimentari a l’Àsia, i amb especial influència al sud-est asiàtic. És una fira exclusiva professional i una porta d’entrada al mercat xinès.

Clos de la Torre ven principalment a països del nord d’Europa, com ara Dinamarca i el Regne Unit, i als Estats Units, mitjançant la cadena d’aliments de luxe Zingerman’s Delicatessen de Michigan. També està treballant per exportar al centre d’Europa, a països com Àustria i Alemanya, i manté contactes amb les Filipines, Singapur, Dubai i Doha perquè l’oli d’oliva d’aquest petit celler de l’Empordà es pugui comprar a tota la regió asiàtica. També tenen en el punt de mira altres destinacions com el Japó o Corea del Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.