Política

Els excandidats a la Cambra de Barcelona demanen a la Generalitat que suspengui el resultat dels comicis, guanyats per Eines de País

Tusquets i Masià reclamen al departament d’Empresa que revisi el procés electoral

Denuncien una vulneració de drets fonamentals davant el TSJC

Els excandidats a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona Carles Tusquets i Ramon Masià han demanat a la Generalitat que deixi en suspens el resultat de les eleccions i aturi cautelarment la constitució de l’ens cameral prevista per al pròxim dilluns 17 de juny. Masià, Tusquets i 20 persones físiques i jurídiques més han presentat un recurs d’alçada dirigit a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en el qual reclamen que revisi el procés electoral de les eleccions celebrades entre el 2 i 8 de maig que va donar majoria absoluta al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona a la candidatura Eines de País, vinculada a l’ANC, i aclareixi presumptes “irregularitats invalidants”. A banda, han presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el qual denuncien una presumpta vulneració de drets fonamentals d’electors i candidats.

L’advocada dels recurrents, Mercedes Cuyás, ha afirmat en roda de premsa aquest divendres que existeix un “vel d’inseguretat” sobre els vots que no es van exercir presencialment, un 84% del total. L’advocada de Tusquets i Masià ha apuntat que si se certifica l’existència d’aquestes irregularitats s’haurien de repetir les eleccions o bé fer un nou recompte del vot de certes vocalies.

De fet, Cuyás ha argumentat que només els vots que van ser declarat nuls -uns 900 de més de 19.000- podrien fer variar el guanyador de vuit vocalies. L’advocada ha qüestionat l’auditoria que va concloure que hi havia vots nuls i ha assegurat que evidencia que hi ha “greus incidències” en el vot remot principalment perquè no hi havia “doble autentificació” del votant.

Així doncs, els recurrents consideren que l’empresa informàtica encarregada del vot electrònic no ha donat les garanties necessàries al procés electoral i ha incomplert una sèrie de plecs del contracte. Per això, també han presentat requeriments al Consell General de Cambres de Catalunya i consideren que s’hauria de rescindir el contracte, la qual cosa podria provocar la repetició de les eleccions.

La Generalitat no ha rebut el recurs

Fonts del departament d’Empresa han explicat a l’ACN que no han rebut el recurs d’alçada, que es va presentar dijous segons el bufet, i veuen complicat que es resolguin les mesures cautelars abans de dilluns, ja que encara no l’han començat a estudiar. Les mateixes fonts han puntualitzat que això no vol dir que el recurs no s’hagi presentat i han concretat que tenen un mes per resoldre les mesures cautelars i tres mesos per abordar el recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.