Política

JOAN RAMON VECIANA

ALCALDE DE SANT HILARI SACALM (PIG-IDSELVA)

“Ens fan continuar el camí iniciat”

reptes “Aquests quatre anys tenim dos reptes molt importants en dos serveis com són el de l’aigua potable i el d’enterraments”

Segon mandat
Joan Ramon Veciana (Barcelona, 1970) enceta el seu segon mandat consecutiu com a alcalde de Sant Hilari, tot i que entre el 2007 i el 2011 ja va ser regidor de Cultura i Participació Ciutadana. Aquest cop, la majoria absoluta és encara més destacada, ja que ha aconseguit un regidor més i ha passat dels set als vuit, en un consistori format per tretze membres.

El seu partit ha aconseguit vuit dels tretze regidors de l’Ajuntament i ha augmentat encara més la diferència amb la resta.

Com valora els resultats de les eleccions?
Molt positivament perquè havíem pujat uns 400 vots en les del 2015, creiem que governar sempre desgasta, no sabíem si seríem capaços de mantenir aquests vots i la veritat és que no només els hem mantingut sinó que n’hem aconseguit 350 més. I ho valorem com que la gent pensa que hem estat conseqüents amb el que vam plantejar fa quatre anys, que s’han desenvolupat moltes de les coses, que els criteris que dèiem de respecte al medi ambient, de participació ciutadana i municipalisme s’han complert, i que s’han acabat molts projectes. Ho valorem com que la gent ens ha donat quatre anys més perquè seguim treballant en aquest projecte i acabem el que hem començat. Ho interpretem així, com un marge de confiança per continuar el que hem iniciat aquests quatre anys.
Les prioritats del mandat?
Hi ha dues prioritats. Una és la consolidació del que s’ha començat, on hi ha molts projectes mediambientals, buscar tot el que és l’equilibri natural amb la no utilització de productes químics i tot el que sigui sostenibilitat. Segurament ens hem de posar en l’autogeneració d’energia, en un pla de conservació del medi natural. També hem de consolidar tots els processos participatius que s’han afrontat i fer el consell de poble. Tenim dos reptes molt importants en dos serveis com són el de l’aigua potable i el d’enterraments. En el cas del servei d’enterraments creiem que la millor manera és municipalitzar-lo i en el cas de l’aigua gestionar-ho en forma de cooperativa conjuntament amb la gent de Sant Hilari. També fer èmfasi en coses que potser no n’hi hem fet prou aquests darrers anys, com és el tema del jovent, que és molt complicat, però sabem que el jovent necessita el nostre suport i tenir un espai i una sèrie d’activitats i diem que no ho podem fer si no és conjuntament amb ells; per molt que decidim nosaltres, si no tenim la seva complicitat no ens en sortirem. També tenim el repte de crear llocs de treball de qualitat basant-nos en el medi ambient, atreure empreses, encara que no siguin grans, que necessitin recursos naturals de qualitat per desenvolupar.
També hi ha la marca turística.
Sí, és una de les coses que hem començat i que hem de seguir desenvolupant. Creiem que està funcionant molt bé, tenint en compte que s’han de fer petits passos perquè la cosa funcioni, però amb la creació de la taula sectorial de turisme i amb totes les jornades que estem fent de posar en contacte tant productors locals com comerciants, hotelers i agents turístics, s’estan dinamitzant moltíssimes activitats que creiem que donaran fruit. També es creen noves rutes de senderisme, rutes amb esmorzars amb productes locals... Ara comença a agafar embranzida i quan es facin les reformes urbanístiques que hi estan associades, com ara dels jardins de Can Rovira o el camí de la Font, o d’espais emblemàtics del centre del poble, ja es veu que sortirà bé si treballem molt. I aquest treball s’està fent, no només per part de l’Ajuntament sinó també de tots els sectors privats, i creiem que aquesta bona entesa donarà resultats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.