Gran angular

Hipoteques més barates, fins ara

Les hipoteques estan més barates que fa quatre mesos, però la nova llei de crèdit immobiliari sembla que les encarirà

En el moment d’entrar en vigor la nova llei de crèdit immobiliari, i des que el Congrés dels Diputats va aprovar la nova llei el mes de març passat, l’interès dels préstecs fixos s’ha reduït entre un 1,3% i un 7,9%, mentre que el dels variables ha caigut un 1,4%, segons ha publicat el comparador kelisto.es.

Així doncs, un consumidor que hagi demanat la hipoteca aquest mes de juny, s’haurà estalviat gairebé 5.000 euros en interessos al llarg de la vida del préstec, en comparació amb algú que hagués contractat la hipoteca durant el mes de març, tot just aprovar-se la llei. L’interès de les hipoteques fixes, que suposen gairebé el 39,4% de les noves contractacions, ha minvat fins a un 8%, mentre que el diferencial de les variables (60,6%) s’ha mantingut més estable, amb una davallada de només l’1,4%.

Aquest comportament del mercat té lloc just quan comença a regir una llei que, a banda de donar més seguretat jurídica als consumidors, obligarà els bancs a assumir la part més important de les despeses de formalització dels préstecs i es limitaran les comissions per amortització anticipada, cosa que fa pensar als experts que en els pròxims mesos hi haurà un encariment de les ofertes, tant de tipus fix com variable. Els experts esperen que els moviments a l’alça es registrin en les hipoteques de tipus variable, mentre que les de tipus fix es mantindran amb preus similars als actuals.

En el cas de Catalunya, per un import mitjà de la hipoteca de 148.858 euros, la quota mitjana anual d’una hipoteca fixa a trenta anys contractada el mes de juny surt a 6.965,52 euros, mentre que si s’hagués contractat al març sortiria a 7.160,64 euros, amb un sobrecost de 195,12 euros. Quant als interessos, el total d’interessos a pagar en una hipoteca fixa a trenta anys contractada aquest mes de juny seria de 60.108,01 euros, mentre que si hagués estat contractada el març d’enguany, hauria sortit per 65.961,24 euros, 5.853,23 menys.

Durant aquests darrers mesos, també s’ha observat com s’ha encarit, un 13%, el tipus fix inicial que cobren les hipoteques variables. En canvi, la comissió d’obertura mitjana ha baixat un 24,2% del març ençà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.