Política

SALVADOR BALLIU

ALCALDE DE CALDES DE MALAVELLA (JUNTS)

“El pacte hi és per fer coses i no encallar-se”

“La transparència és màxima. Si el concepte és treballar, no varia res. El que fem és sumar gent que vol treballar per Caldes. Ara en falten més que s’hi sumin”

“Confiem que a principis del 2020 es comencin les obres”

Empresari i alcalde.
Salvador Balliu té 54 anys i és alcalde des del 2011. Abans, havia estat a l’oposició. President del Consell Comarcal de la Selva en funcions, càrrec que confia allargar, Balliu gestiona un negoci de transport i té estudis d’enginyeria elèctrica, tot i que no s’hi ha dedicat. Valora que Caldes sigui un poble ben comunicat i s’hi visqui bé. A Caldes hi ha 7.458 habitants (amb dades del padró del 2018).

Salvador Balliu començarà el tercer mandat com a alcalde de Caldes, el segon amb un pacte amb el PSC. Balliu no veu inconvenient en el fet d’haver perdut la majoria absoluta de l’anterior mandat. Aspira que en els propers quatre anys es pugui construir l’institut, l’escola de música i completar les obres del carrer Llagostera, que és la via que travessa el poble. Amb 6 regidors de 13, el grup de Balliu va ser el més votat, amb el 38,44% dels sufragis. A l’oposició, hi haurà ERC (2 regidors), Som Poble-CUP (2), el PSC (1), Cs (1) i Caldes En Comú (1).

Han perdut la majoria absoluta, el seu grup, i ara han pactat amb la regidora del PSC [Ana Belén López]? Es podrà continuar treballant per Caldes?
Sí, sí, n’estic convençut. Continuem amb l’empenta des del principi i ara hi afegim l’experiència. Si hem fet el pacte és per fer coses i no encallar-nos. No hi ha cap altre motiu. Es tracta d’explicar les coses i d’informar-ne, però tirar-les endavant.
En què canvia governar amb o sense la majoria absoluta d’un sol grup?
No varia res. Si el concepte és treballar, no varia res. El que fem és sumar gent que vol treballar per Caldes. D’explicar les coses, sempre les has d’explicar, i s’han de passar per comissions informatives, per ple. La transparència avui és màxima. En tot cas, el que volem és que la gent se sumi per Caldes, suposo que com passa a tots els pobles. El que no ens podem permetre és que, per egoisme o per prediccions, no es facin coses, que això hi és.
Han pogut acabar la carretera de Llagostera. Què destacaria més dels últims anys?
Caldes ha canviat molt. La carretera s’ha notat molt. És l’eix fonamental i de vegades quan el travessaves semblava un poble mig abandonat. Encara ha de millorar molt més perquè hi traurem tots els semàfors (a la rotonda a prop de l’ajuntament). Molt aviat començarem l’escola de música amb l’auditori. Tenim el carrer Josep Soler preparat per urbanitzar i arreglar [obra pendent des del 2016]. És un dels únics que encara tenim sense urbanitzar. Hi ha també la nova biblioteca i el nou centre cultural.
En això, ja tenen el projecte fet?
Sí, tot això ho tenim a punt, igual que l’escola de música. El que necessitem és tirar-ho endavant. De ganes, no ens en falten.
L’Ajuntament ha signat un conveni per què Ensenyament faci el nou institut al poble. Segons l’acord, el consistori hi va aportar mig milió d’euros el 2015. Com està l’obra?
L’institut està pendent d’un permís d’inundabilitat. Nosaltres confiem que a principis de l’any que ve podran començar les obres i podran estar a punt per al curs 2020/2021.
Estan fent obres de millora de serveis en urbanitzacions, ara?
Vam anar a buscar aigua al Pasteral i la vam portar a Caldes, des d’on connectem urbanitzacions com ara Can Solà o El Llac del Cigne. Ara el subministrament és en precari o de mala qualitat. Ara, a Can Carbonell, fem un conducte i un desviament des del Pasteral cap a Can Carbonell. I ara alimentarem el dipòsit d’aigua potable i no hi haurà problemes d’aigua ni de qualitat, sobretot a l’estiu. És una obra molt important, allunyada del nucli. A Malavella Park, hi connectem l’aigua del poble, i al Tourist Club hi arribem des d’El Llac del Cigne. Al Tourist Club, ja fa dos mesos que han començat les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.