Política

DOLORS COSTA

ALCALDESSA DE CAMPDEVÀNOL (JXCAT)

“Hem de potenciar el turisme”

CONSENS Anuncia que estarà oberta al diàleg amb els grups de l’oposició per tal de mirar d’arribar a acords i solucions pel bé del municipi i subratlla la seva voluntat de ser “l’alcaldessa de la diversitat”

Dolors Costa, al capdavant de JxCat, ha revalidat la majoria absoluta del seu predecessor, Joan Manso. El seu grup ha obtingut sis regidors (un menys que fins ara); ERC, quatre, i la CUP, un. Tot i haver obtingut un regidor menys, ha conservat la majoria. Quina anàlisi en fa, d’aquests resultats?
Haver aconseguit la majoria absoluta és motiu d’orgull, perquè s’han perdut majories absolutes en força ajuntaments. Per tant, el fet que l’haguem consolidat en la meva primera vegada com a cap de llista i el fet que sigui dona, s’ha de valorar molt positivament.
Creu que ser dona ha estat una dificultat?
Penso que estem en una societat en la qual encara hi ha masclisme. A les administracions els homes són majoria. És un handicap, contínuament hem de demostrar que valem, que estem igual de preparades que els homes.
Aquesta vegada, ERC ha crescut molt a Campdevànol. Ho tindrà en compte, a l’hora de governar?
Crec que el creixement d’ERC ha estat una tendència. En qualsevol cas, a l’hora de governar els hauria tingut en compte igualment, tant si en treien quatre com si en treien un, com la CUP. Jo sempre he dit que tinc les portes obertes per dialogar. El lema de la nostra candidatura, des del principi, ha estat que volem la pau política, no vull guerres polítiques. Penso que en un ajuntament hem d’estar lluny de la política de partits, hem de fer política municipal i prou. Per tant, és cert que s’ha de tenir en compte que ERC ha crescut –per tendència general arreu del país–, però això no té res a veure amb el fet que jo vulgui tenir sempre les portes obertes al diàleg.
Durant la campanya, vostè va dir que volia ser l’alcaldessa de la diversitat. A què es referia?
Doncs que vull ser l’alcaldessa de totes les persones. I quan dic “de totes les persones” em refereixo a totes les edats, tots els gèneres, l’alcaldessa de tots els veïns i veïnes de Campdevànol.
Quines seran les prioritats per a aquests pròxims quatre anys?
Jo sempre he dit que la finalitat de governar són les persones, com a concepte global, des dels més joves fins als més grans. A l’Ajuntament hem d’estar pendents de les necessitats de les persones, especialment de les més vulnerables. A partir d’aquí, una altra prioritat del mandat serà diversificar l’economia del municipi. Hem de tenir en compte que Campdevànol històricament ha estat bàsicament un poble industrial, però penso que també hem de tenir molt en compte el sector del turisme. Crec que hem de créixer cap al turisme, és una opció que hem de potenciar. Sempre d’una manera sostenible, no podem permetre que se’ns escapi de les mans com ens va passar anys enrere al torrent de la Cabana [la massificació va obligar a restringir-hi l’accés]. Igualment hem de continuar vetllant per tenir sòl industrial disponible perquè puguin venir a instal·lar-se a Campdevànol empreses, emprenedors que vulguin tirar endavant un projecte.
Pel que deia anteriorment, entenc que en tot el que es projecti buscarà consens. És així?
Sí, mirarem d’arribar a consensuar els projectes amb els altres partits del consistori. Es tracta de seure, parlar i mirar d’arribar a enteses i solucions, sempre pensant en el millor per a Campdevànol i per a la seva gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.