Política

EDUARD LLORÀ

ALCALDE DE LES PLANES D’HOSTOLES (JUNTS PER CATALUNYA)

“La gent ha valorat què hem fet i com”

L’alcalde afirma que han pogut començar a realitzar projectes, després de la crisi, que es consolidaran aquest mandat

Acabar el camp de futbol i l’habitatge social són les prioritats

Ha estat elegit alcalde per tercera vegada i, convertit en un dels valors sòlids del PDeCAT, inicia el seu tercer mandat, sense cap grup a l’oposició. Afirma que, com fins ara, governaran escoltant a tothom.

Valori els resultats de les eleccions.
Els valorem com una aprovació a tot el que hem fet fins ara. La gent ens ha valorat la feina que hem fet i com l’hem fet. I això és important, sobretot perquè venim de vuit anys complicats. Els quatre primers, per la crisi econòmica, i els quatre següents, per la crisi política. Tot i aquesta situació, hem estat capaços que la gent no patís excessivament, i hem pogut començar a fer coses noves, projectes nous en l’àmbit de la cultura, obres com les del carrer del Pla, hem anat canviant l’enllumenat... És a dir, hem anar fent coses impossibles quatre anys enrere.
Vostès van heretar un ajuntament amb una situació econòmica delicada...
Sí, fa vuit anys, pagàvem factures a 18 mesos, tot i que el nivell d’endeutament no era especialment delicat, ja que en els pitjors moments havia estat del 80 per cent. Ara és del 30 per cent. La idea és mantenir aquest nivell d’endeutament. Tampoc no soc partidari que l’endeutament estigui a zero, sobretot amb els tipus d’interès i les condicions bancàries actuals. Hem de fer accions que tinguin algun tipus de retorn o totalment indispensables.
En què pensa?
Sobretot en fer habitatges per a joves. Si comprem pisos, ho farem amb una hipoteca, i per tant amb endeutament, però hi haurà retorn a través dels lloguers i podrem tornar préstec.
Quines són les principals propostes d’aquest mandat?
Enllestir la millora del camp de futbol i edificis annexos. Estem acabant els vestidors a través d’una donació d’un particular, de l’empresa Productos Concentrol, que són a Riudellots però són veïns de les Planes d’Hostoles. Van comprar el local del costat dels vestidors, els hem ajuntat i hem fet vestidors més moderns. Al setembre estaran a punt.
I la resta de les instal·lacions?
També volem canviar la gespa natural per una d’artificial. Té un manteniment menys costós i, a mitjà termini, ens generarà estalvi i, a més, ens permet un major ús. La gespa natural fa incompatible que s’hi puguin fer altres activitats, i partits de veterans, i de totes les categories, els entrenaments, etcètera.
Més projectes?
Sí, volem afrontar la reforma de la rambla Dolors Moreno, que és la porta d’entrada al poble i que està molt deteriorada. Vam fer un procés participatiu, perquè els veïns definissin com havia de ser aquest espai. Van coincidir que hi havia d’haver arbres, mantenir el passeig central... Ara s’està realitzant el projecte executiu i durant aquest mandat l’executarem. A més, posarem molt d’èmfasi en el medi ambient.
Què vol dir?
Que treballarem per a la transició energètica. Volem començar a desconnectar els comptadors públics de la xarxa i sortir de l’esclavatge de les companyies elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.