Política

PEP COMPANYS

ALCALDE DE SANTA PAU (UNITS PER SANTA PAU-ERC-AM)

“Can Torra ens fa molta il·lusió”

Projecte · L’alcalde dona detalls del projecte estrella del mandat que ara s’ha encetat turisme · Afirma que estan canviat el model, que ara hi predominen les visites familiars i que cal anar a buscar el client d’entre setmana

Tercer mandat
Pep Companys (Olot, 1973) va acceptar ser en la llista de Tots Junts per Santa Pau el 2003, i des d’aquell moment ha estat regidor, tant en l’oposició com en l’equip de govern. El 2007, ja com a cap de llista d’ERC, va guanyar les eleccions, però un pacte el va deixar fora del govern. El 2011, va guanyar i va repetir el 2015 i en les últimes eleccions.

És la tercera vegada que guanya les eleccions a Santa Pau, i cada vegada ha incrementat la majoria absoluta. Pep Companys analitza els resultats de les passades eleccions i explica que treballaran per tirar endavant Can Torra, on s’han de concentrar molts dels nous serveis públics del poble.

Són les terceres eleccions en què surten reforçats.
Sí, el resultat ens anima a treballar més pel municipi. Queda clar que tant el projecte de poble i les persones que l’havíem de liderar han agradat. El 2015, amb 602 vots, els resultats ja eren excel·lents, però ara hem aconseguit 241 vots més i estem sorpresos positivament. Aleshores, van fer un 7 a 2, però amb pocs vots de diferència, i pensàvem que ara podríem fer un 6 a 3. I amb una alta participació i poc vot en blanc, hem fet un 8 a 1.
Com gestionarà aquesta majoria?
Sempre he dit que vaig als plens molt preparat, tot i tenir una majoria molt àmplia. L’àmplia majoria no canviarà el que hem fet fins ara: intentar ser dialogants, donar veu i escoltar a tothom.
L’equip de govern anterior havia actuat amb visió comarcal. Ara, es reforçarà aquest aspecte?
Sí, quan, per exemple, ens van proposar fer una prova pilot, vam dir que ens agradaria ser-hi i, amb la segona proposta, vam manifestar l’interès de continuar sent-hi. A part de ser un tema comarcal, és un tema mediambiental, en què creiem molt. Fa molt de temps que hi apostem.
Santa Pau és parc natural de la Garrotxa. Això és un problema o un avantatge?
És un avantatge i encara més motiu per donar exemple, però és perquè creiem en les polítiques ambientals, en les energies renovables, en l’eficiència energètica... Tenim clar que hem d'anar cap a un món més sostenible, també buscant la implicació dels privats.
El municipi és un clar referent turístic. Han hagut de renovar l’estratègia aquests últims anys?
Sí, s’ha anat canviant el model de turisme, però és la mateixa dinàmica que ha anat canviant. Ara, tenim molt de turisme familiar. Sense renunciar-hi, ens agradaria, però, anar a buscar un tipus de client d’entre setmana i d’època de més baixa afluència, de mitjana edat endavant, amb poder adquisitiu alt, procedent del nord d’Europa i que vingui a buscar tranquil·litat, a viure el patrimoni, a fer rutes, senderisme...
Algun projecte estrella?
Ens fa especial il·lusió, i a alguns ens ha motivat a ser-hi quatre anys més, tirar endavant Can Torra, un terreny de 1.100 metres quadrats de superfície construïda i més de 500 metres exteriors, que ha de marcar el present i el futur com a equipament que sigui un punt de cohesió social, de benestar de la gent gran, de trobada de la gent jove, etc. Té les condicions per reunir una sèrie d’activitats que han de canviar la manera de funcionar del municipi, per ser un espai transformador, generar sinergies entre generacions i interessos. També el Cortadell. Aquest projecte l’hem de tirar endavant políticament, tècnicament, però també amb la participació dels veïns i entitats.
Així faran una consulta popular?
Ens agradaria fer-ne una. De fet, totes les grans decisions municipals hauran d’anar en aquesta línia de la consulta popular. Està bé que la gent s’expressi, però hem de madurar som a societat, hem de buscar eines, no es tractat només d’anar a posar un paperet a l’urna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.