Política

SUSAGNA RIERA

ALCALDESSA DE SANTA COLOMA DE FARNERS (JUNTS)

“Allò va ser molt lleig, traumàtic per a tothom”

“Ser alcaldessa quatre o dos anys depèn del que va passar en el ple. Ara només penso a treballar”

“Hem d’oferir a la població el teatre i la piscina que necessiten”

Susagna Riera (Santa Coloma, 1966) és pedagoga i la primera dona alcaldessa de la capital de la Selva des del 1979. Cap de llista de Junts, havia pactat amb el PSC i Independents de Santa Coloma (ISC) per fer fora Joan Martí (ERC), però l’accidentat ple del dia 15 i la intervenció del president del govern, Quim Torra, van fer que Junts i ERC formin govern, amb ISC.

Com a nova alcaldessa, ja ha superat el tràngol del ple d’investidura que va haver de ser suspès deu hores?
Estem en el procés, i tot anirà bé. Hem de separar els temes.
No s’havia trobat mai en un ple d’aquest tipus? Què va passar? Algú ho va intentar torpedinar o va ser alguna cosa espontània? Com ho va veure?
Cadascú que miri el vídeo que li interessi i que prengui les seves conclusions. Jo ja tenia prou feina a saber d’on baixaven.
Va ser incòmode, dolorós per a vostè, lleig per a Santa Coloma?
Tot. Va ser traumàtic per a tothom, molt lleig. I preferiblement s’ha de passar pàgina perquè no fa cap bé a Santa Coloma.
Hi havia un pacte fet [Junts-PSC-Independents] i al final se’n va fer un altre [Junts-ERC-Independents]. Ha parlat amb Joan Martí (ERC)?
Ara [dijous al migdia] hi vaig parlar i cada dia ens hem vist i ens hem passat les coses.
Era l’alcaldessa per quatre anys i ara ho serà els dos primers anys de mandat i prou. Això li canvia la satisfacció per ser l’alcaldessa del seu poble? Ha tingut temps per assaborir el càrrec?
De moment, estem aterrant i hi ha tanta feina... Per a mi, és un honor ser l’alcaldessa de Santa Coloma. Ara, és qüestió de posar-se a treballar. Que sigui per dos o per quatre anys, depèn del que va passar. Ara, l’únic que penso és a treballar.
Es pot treballar amb normalitat amb ERC i Independents?
Sí, sí, s’hi podrà treballar perfectament. El que passa és que encara estem fent traspassos i negociacions. De treballar en equip, no ho hem fet, però ja estem traspassant els temes.
Quines són les prioritats?
A partir d’ara, trobo que hi ha d’haver molt de diàleg amb la gent de Santa Coloma, molta neteja i molt de llustre a Santa Coloma perquè torni a ser una ciutat agradable, on es pugui viure. Una ciutat on hi hagi una dinàmica de comerç, agradable i on no només hi hagi serveis. Perquè, de vegades, hi ha impediments de circulació i d’aparcament. Hem d’afavorir el comerç i potenciar la indústria, arreglar els sentits i les direccions de les vies, oferir a la població la piscina i el teatre que necessita.
Hi havia discrepàncies amb el nou soci, ERC, sobre com havia de ser la nova piscina [descoberta] a la nova zona esportiva.
Fa quatre anys quan van entrar, van dir que volien fer un altre tipus de piscina, i l’important era tirar-ne endavant una. En el ple, es va aprovar el tipus de piscina que ells consideraven, però tampoc no s’ha tirat endavant. Arribats a aquest punt, crec que hem de parlar i tirar endavant la piscina. N’haurem de parlar amb els tècnics, els entesos, i desencallar-ho.
Al teatre Catalunya, tancat des de fa anys, què s’hauria de fer? L’anterior equip de govern va fer un procés participatiu.
S’ha de revisar aquestes aportacions i mirar què tirem endavant. Durant aquests quatre anys, ERC va presentar un projecte i després un altre, i ara diu que s’ha de repensar. Ens hem d’asseure tots junts, penso que no només tots tres [grups], sinó la resta d’entesos del municipi en aquest aspecte i tirar endavant una solució perquè la gent, les escoles, les associacions... puguin utilitzar el teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.