Política

NARCÍS FAJULA

ALCALDE DE SARRIÀ DE TER (ERC)

“Pactarem els temes un a un”

26-M

Admet decepció pel descens d’edils, que atribueix al nombre de llistes, Hinojosa i la marxa de Torrent

Li cal només una abstenció en cada tema, però cercarà consens

Relleu de Torrent.
Narcís Fajula va entrar a l’Ajuntament de Sarrià de Ter com a primer tinent d’alcalde el 2015. La marxa de Roger Torrent, el gener del 2018, per presidir el Parlament el va convertir en alcalde. El 26-M es va enfrontar a les urnes: ERC va guanyar, però va perdre la majoria absoluta dels últims dos mandats. Ara té 6 regidors de 13. Poble Actiu en té 3; el PSC, 2, i Junts per Sarrià i Ciutadans, 1 cadascun.
Quina valoració fa dels resultats? Van guanyar però van passar de 9 a 6 regidors quan el ple s’ampliava d’11 a 13.
Sí, en un primer moment va ser una mica decebedor, però després, analitzant-ho fredament, estem molt contents de tornar a governar. Hi ha diversos factors que poden haver afectat el resultat: hi havia moltes més llistes; el tema Hinojosa pot haver fet decantar algun vot, tot i que pensem que hem fet bona gestió, i també el fet que ja no es presentava el cap de llista dels últims anys, en Roger Torrent, que era l’alma mater del grup.De tota manera més de 1.100 persones ens han tornat a donar confiança i això ens justifica i dona força per continuar aquests altres quatre anys al capdavant del consistori.
Ara però caldran pactes com ja va admetre a l’investidura. Quina és la seva prioritat d’entesa? Poble Lliure va dir públicament que els havíeu ofert ser “socis preferents”...
I no ho van voler acceptar. Governarem els sis regidors d’ERC amb majoria simple. Ja hem comentat a l’oposició que, tot el que siguin pactes per portar al ple, s’aniran parlant un a un i amb els uns i amb els altres. En teoria haurien de ser socis preferents els que són naturals, la CUP i Junts per Sarrià, però en temes de poble parlarem amb tothom. Amb una sola abstenció podem tirar endavant els projectes, tot i que volem el màxim consens possible.
Governant en minoria hi haurà un cartipàs més curt. Ja el té decidit?
Sí, el cartipàs està acabant-se de coure. Estem acabant-ho de dir a l’oposició. Els cinc regidors que ja hi érem ens continuem quedant les coses que teníem i, a més, ens repartim les àrees que tenien els altres companys. La Raquel Sala, que és nova, tindrà una mica menys de pes i serà l’única que no serà tinenta d’alcalde.
L’oposició ha denunciat “irregularitats” en el ple de constitució. Diuen que no va jurar el càrrec d’alcalde.
Ho he parlat amb el secretari i és cert que ens vam oblidar del jurament del càrrec d’alcalde. El dia del cartipàs farem aquest jurament. La cosa no té res més. El ple va ser correcte i no s’haurà de fer res més.
Anem a temes de mandat. Hinojosa ben segur que continuarà present. Què més s’hi pot fer des de l’Ajuntament?
El que hem estat fent aquests últims tres anys i continuarem fent és pressionar l’empresa perquè vagi fent millores. Estem amatents que s’acabi d’implementar el pla de sorolls i també que el pla d’olors que ens van presentar compleixi el que la nostra empresa veu correcte. Tenim també un parell d’advocats per a temes d’ordenances i reclamacions dels veïns. I un altre dels punts és pressionar la Generalitat perquè ens doni més cobertura.
Tinc entès que es vol ampliar l’eix comercial cap al carrer d’Hinojosa.
Sí, en el mandat passat ja vam reordenar un tram de carrer, que vam fer d’una sola direcció i amb més aparcament, i allà ja s’hi va instal·lar una empresa ciclista d’alt nivell. Volem continuar treballant aquí i en altres parts del municipi. També tenim un sector del moble o del sofà molt potent, que volem ajudar a dinamitzar...
Parlant del sector del moble, també van actuar a l’avinguda de França. Hi ha previst res més per ordenar el que és una gran carretera que els creua pel mig?
Sí, és una gran carretera que és de titularitat estatal i no hi podem fer gaire res. Hem d’estar cada dos per tres trucant perquè facin els manteniments. És veritat que als laterals hi estem treballant. Vam fer el que és la via verda i ara un costat de la Nacional és molt més amable, però a l’altre, que és el sector del moble, també estem arribant a un punt d’acord per poder enjardinar un xic millor.
Aquesta campanya s’ha parlat molt d’àrea urbana. En què s’hauria de concretar aquesta col·laboració?
Des de Sarrià i des de Salt hem demanat moltes vegades tornar a posar damunt la taula la trama urbana consolidada, una aposta del 2015 de la qual no s’ha sentit res més. I també incorporar tota la primera corona al pla de mobilitat que Girona ha de tornar a fer. És essencial poder tenir unitàriament un pla de mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.