Política

MIQUEL NOGUER

ALCALDE DE BANYOLES (JXCAT)

“Seria bo, el consens en certs temes”

URBANISME La seva intenció és que el nou POUM s’acabi aprovant amb més suports dels que va tenir en la votació inicial a l’Ajuntament

L’exàrbitre de Mieres.
Miquel Noguer Planas (Mieres, 1963) exàrbitre de futbol de segona divisió, va ser alcalde del seu poble entre el 1999 i el 2006. Des del 2007 ho és de Banyoles. També ha estat president del Consell de la Garrotxa. Des de fa un any és president de la Diputació (ara, en funcions).
En la presa de possessió va dir que calia col·laborar entre tots per tirar endavant la ciutat. A què es referia?
Nosaltres sempre hem buscat la col·laboració. Si no ens haguéssim comportat d’aquesta manera, segurament no hauríem revalidat la majoria absoluta. Hi ha grans temes de ciutat per als quals seria bo trobar el màxim consens. Per exemple, l’acabament del nou POUM, la biblioteca o altres equipaments grans. Amb els pressupostos ja vam trobar consens i amb les ordenances, també. Continuarem treballant perquè sigui així.
Si es dona el cas, està disposat a aprovar el nou POUM amb els vots del seu grup i prou?
De fet, l’aprovació inicial es va fer amb els nostres nou vots a favor, cinc abstencions i tres vots en contra. Treballarem perquè en l’aprovació provisional la votació encara sigui millor.
Quant a la biblioteca, podem donar per fet que serà a la Providència?
Aquesta és la idea. Quan ho tinguem tot lligat amb el Bisbat ho explicarem als altres grups i després farem una roda de premsa. Jo penso que tothom ho veurà bé.
En urbanisme, un dels temes habituals de debat és el front de l’estany. Com creu que hauria de ser?
De fet, ara mateix no tenim un front de l’estany dolent. Hi ha espais diferenciats per a la gent que va a peu, per a les bicicletes i per als cotxes, sense interferir-se. Nosaltres diem que hi hauria d’haver un espai –entre el passeig Constans i el Mirallac– que podria quedar sense trànsit. Això, però, ens obligarà a buscar un lloc alternatiu per a les 30 o 40 places d’aparcament que hi ha. Un cop aquesta zona quedi pacificada, veurem què fem amb la resta. En qualsevol cas, repeteixo, avui el front de l’estany no és ni un perill ni un problema.
En aquest mandat es completarà l’illa de vianants fins al monestir?
Pràcticament està acabat, queden uns quants carrers. Penso que sí, al menys aquesta és la voluntat.
ERC va proposar la construcció d’una piscina municipal...
Entenc que ja tenim una gran piscina pública, que és l’estany, amb tres zones de bany: una totalment gratuïta (la Caseta de Fusta), una altra a través d’una consumició (els Banys Vells) i una tercera per al Club Natació, on els banyolins paguen la meitat que la resta. I tenim també les piscines del club, que són públiques, que no vol dir que siguin gratuïtes. Les piscines municipals no són gratuïtes. A més, a prop de Banyoles hi ha la piscina de Porqueres. Cal tenir en compte també que una piscina és molt cara de construir i de mantenir. Nosaltres, per a la zona esportiva que es preveu al POUM pensem amb una pista d’atletisme i no una piscina.
En l’àmbit comarcal s’estan impulsant sistemes alternatius de recollida selectiva de deixalles. I Banyoles?
Si bé la gestió de la recollida i l’abocador són comarcals, cada municipi decideix com fa la seva recollida. Respectem els que facin els altres, però per les característiques de Banyoles hem de continuar recollint amb els contenidors; això sí, procurant que se seleccioni millor, fomentant el bon comportament en aquest sentit. El porta a porta, ara mateix no el veiem.
Hi haurà pressupostos participatius?
Els pressupostos de Banyoles sempre són participatius. En els consells de barri –que són organismes totalment participatius– els veïns ens expliquen necessitats reals i aleshores fem les inversions que ens demanen i hi destinem partides importants del pressupost. Si això no és participació, que vinguin i m’ho expliquin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.