Política

JOAN ESTARRIOLA

ALCALDE DE FONTCOBERTA (ERC)

“Tenim una visió a llarg termini”

objectius · “Volem equiparar la zona rural a la urbana en matèria de serveis i procurar que el municipi creixi de forma harmònica”

Vinculació històrica
Amb 63 anys, Joan Estarriola fa 24 anys que està vinculat al consistori de Fontcoberta. Aquest és el seu sisè mandat: els dos primers va estar a l’oposició i ha començat el quart a l’alcaldia. Tot i que reconeix que en algun moment va dubtar de tornar-se a presentar, la implicació de gent jove a la llista i de noves idees el va tornar a motivar.

Joan Estarriola, d’ERC, va sortir reescollit alcalde de Fontcoberta i afronta el seu quart mandat al capdavant del consistori. La candidatura d’Estarriola va obtenir un regidor més (l’equip de govern en té sis, un més que en l’anterior mandat). I Junts, amb tres, és a l’oposició.

Passen els anys i vostè no perd pistonada. En les últimes eleccions, va aconseguir més vots i va guanyar un regidor.
Efectivament, en vam sortir molt i molt reforçats. I ens preocupava perquè era la primera vegada que hi havia tres llistes i això creava incertesa. Teníem força clar que seríem la llista més votada, però amb una tercera llista els resultats podien ser més ajustats. Però no, va anar molt bé. Ens vam presentar amb una llista molt renovada –dels sis que havíem format part de l’equip de govern, quatre són nous– i amb un programa molt renovat.
Deu estar satisfet amb els resultats.
Durant la campanya electoral, vaig explicar que si fa un any m’haguessin preguntat si em tornaria a presentar, hauria dit que no ho tenia clar perquè són molts anys i acumulava un cert esgotament. Aleshores, se’ns va ocórrer fer un procés participatiu, en què van col·laborar una quarantena de persones, i van sortir un seguit d’idees increïbles que no només em van fer venir ganes de tornar-me a presentar sinó que em van esperonar. Van sortir unes sis o set línies de treball que marcaran el futur del municipi a deu o quinze anys de vista. Els programes electorals es fan per a quatre anys i amb aquest procés en va sortir una visió a llarg termini, que en política és el que sovint fa falta.
I per què creu que la gent li ha tornar a renovar la confiança?
Suposo que perquè hem estat molt clars, transparents, perquè retem comptes i hem fet pràcticament el 100% del programa electoral.
Quines són les principals novetats del cartipàs?
Hem creat dues regidories noves: la d’Atenció a les Persones –que comprèn les persones des d’edat ben precoç fins a la gent gran– i la de Coordinació Municipal, per gestionar millor les activitats que es programen i els espais. I la regidoria de Cultura, que és estrictament d’això, de cultura, per donar-li més importància i un caràcter transversal.
Quins projectes tenen sobre la taula?
Són projectes molt ambiciosos. Un és equiparar, en matèria de serveis, la zona urbana amb la rural i procurar que el municipi creixi de forma harmònica. A més, volem que els veïns participin en les decisions de l’Ajuntament. I en aquest sentit tenim preparats tres processos participatius: sobre la recollida selectiva, sobre l’edifici consistorial –que ha quedat petit– i sobre l’ús de l’espai que actualment ocupa la piscina i que quedarà alliberat quan es traslladi a la zona esportiva. També ens hem proposat desencallar la zona industrial i acabar de portar reg asfàltic a totes les cases del disseminat.
I econòmicament, quina és la situació?
Tenim capacitat d’endeutament i ens ha millorat la tresoreria. Tot i que no podem tirar coets, ens mirem el futur amb un cert optimisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.