Empreses

Simbioe agafa cos amb el seu programari

L’assessoria en gestió d’edificis espera facturar un 50% en tecnologia

Simbioe va nàixer com una empresa de facility managment en edificis –dedicada bàsicament a l’assessorament en gestió de patrimoni- però el model de negoci ha anat evolucionant cap a la tecnologia, fins al punt de desenvolupar un programari propi de gestió d’edificis que va pel camí de suposar el 50% de facturació de la firma.

La firma ha creat Quionia Information System, un programari de base de gestió documental que fa la vida molt fàcil als gestors d’edificis com ara hospitals, centres comercials, cinemes, museus, etc. “El programa avisa de tota la documentació de què ha de disposar el gestor per a tenir el llibre de l’edifici al dia, que ve a ser com els papers del cotxe”, explica Marc Blasco, director general i soci fundador de la firma.

L’actualització d’aquesta documentació és tan determinant que fins i tot es pot clausurar un edifici si no compleix les exigències tècniques. El programari ofereix altres possibilitats, com ara avisar d’incidències que té l’edifici, i fins i tot gestiona necessitats de recursos de les persones que treballen allà. “Un empleat pot, a través del programari, comunicar al departament de reprografia que no té paper i aquest li’n subministri”, explica Marc Blasco, qui avança que preveuen fer evolucionar el programari cap a eficiència de consums, ene rgia o la gestió de les sales.

La primera implantació del programari, la van realitzar el gener del 2017, després de dos anys de desenvolupament. “La idea és que un gestor d’un edifici tingui amb Quionia tot allò que necessita, per estar cobert en l’àmbit legal, optimitzar l’edifici i prendre decisions”, assegura el director general, qui reconeix que Quionia, sense planejar-ho, s’ha convertit en la línia de negoci que més creix a l’empresa.

El programari, el venen amb un sistema de quotes anuals, en què s’inclou l’opció de consultoria continuada a partir de la informació que es genera. “Fem un seguiment i control de totes les inspeccions que ha de superar l’edifici”, insisteix Blasco.

La firma creu que acabaran l’exercici gestionant 250 edificis amb Quionia, 70 més dels que fan ara.

La firma, la va crear Marc Blasco l’any 2012, enmig de l’esclat del boom immobiliari. Aleshores, va deixar la gran consultora en què treballava per seguir el cuquet intern que l’empenyia cap a l’aventura de ser emprenedor. “En aquell moment vaig ser una mica inconscient, però em trobava en una situació personal molt adient per a iniciar-me en el procés de la creació d’una empresa”, recorda.

Des de l’inici van doblar les expectatives que havien previst. “El fet de crear una consultoria petita, sense costos d’estructura, ens ha permès anar amb uns honoraris més ajustats però amb els ingressos suficients per a poder diferenciar-nos de la competència”, explica. Des dels inicis, la companyia va voler reinvertir els guanys per avançar-s’hi tècnicament al mercat.

Marc Blasco explica que disposen d’aparells de mesura que els permeten analitzar dades tècniques a dintre dels edificis, com ara temperatura, cabdals dels conductes, que ja van adquirir des del primer any de la companyia.

Amb un equip de set persones, han fet ús també de les tecnologies per no sobredimensionar la plantilla i a més poder retribuir-la per sobre del mercat. “Hem desenvolupat moltes eines que ens permeten fer un servei homogeni, sense haver d’augmentar el personal”, explica Marc Blasco.

SIMBIOE

Facturació
450.000€
Treballadors
7
Any de fundació
2012
L’especialització en tecnologia i serveis li ha permès poder competir en un sector amb grans corporacions. La consultora ha anat superant cada any les expectatives de creixement. L’any 2018 va tancar amb una facturació de 400.000 euros, i continuarà millorant resultats el 2020, per a quan espera arribar als 500.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.