Economia

economia

El tràfic de viatgers al port de Barcelona creix del 3,4%

El port de Barcelona va rebre 2,4 milions de passatgers fins al juliol, una xifra que inclou tant els usuaris de ferris com els de vaixells de creuer i que representa el 3,4% més que en el mateix període de l’any passat. Segons fonts del Port, els viatgers de ferris van créixer del 6,4% i entre els creueristes l’augment va ser del 2,1%. D’altra banda, en el capítol de mercaderies la infraestructura portuària barcelonina va canalitzar contenidors en els primers set mesos de l’any per un total de dos milions de TEU (acrònim anglès que significa unitat equivalent a vint peus), una xifra que significa un creixement del tràfic de contenidors del 2,8%. L’augment respon principalment a l’evolució dels contenidors plens d’importació, que han crescut del 3,7%, mentre que els contenidors plens d’exportació han experimentat un descens del 5,8% i els de transbordament es mantenen estables, amb un lleuger descens del 0,4%.

Entre els països més dinàmics en els seus intercanvis amb el port de Barcelona destaquen Aràbia Saudita, que hi incrementa l’activitat del 9,2%, el Japó (8%), els Estats Units (7,8%) i Egipte (6%). El tràfic total del port, que inclou tots els segments de càrrega, va registrar fins al juliol un total de 40,6 milions de tones, un resultat que es manté estable respecte a l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.