Societat

BERTA FLOTATS

REGENTA UNA GRANJA D’OVELLES, LLET I POLLASTRES

“A l’hivern som 90, com una gran família”

Berta Flotats, de 39 anys, viu a Vallcebre des de fa cinc anys i ha muntat la granja Bufulà, d’ovelles, llet i pollastres, que porta amb la seva parella

Es declara “enamorada” del poble i en destaca la tranquil·litat i el caliu

Berta Flotats (39 anys) vivia a Matadepera i va haver de pujar a Vallcebre a portar-hi cavalls. Se’n va enamorar i hi va llogar una casa per als caps de setmana. Va esperar fins a trobar un bon lloguer i al final es va comprar una masia, la va rehabilitar i va muntar la granja Bufulà, que porta amb la seva parella.

Què valora del poble?
Jo volia un lloc on estigués en contacte amb la natura. Aquí vius les quatre estacions de l’any, una cosa que no passa a la ciutat.
Però portar la granja només amb la parella no l’estressa?
Home, no ens avorrim, però és un altre tipus d’estrès. I això que ho fem tot nosaltres. Fem l’herba per a les ovelles, les munyim i també ens encarreguem de la distribució dels productes. Però aquí el ritme és molt diferent.
Li va costar decidir-se a viure de manera fixa al poble?
Durant anys venia els caps de setmana. Vaig esperar temps perquè em va costar trobar un habitatge de lloguer, però l’any 2014, quan les nenes tenien dos anys, ho vaig aconseguir. Llavors treballava online per a una empresa del sector de la moda. Fa dos anys em vaig comprar la masia i aquest ha estat el veritable canvi de vida.
Les nenes van a una escola on només hi ha deu alumnes més. Està satisfeta dels resultats?
És un dels aspectes que més valoro, els valors que es transmeten a l’escola. Allà tots els nens aprenen junts, els grans ajuden els petits i es motiven molt entre ells.
Què pot dir per animar altres famílies joves?
És un espai ideal per als nens. A l’hivern som 90, com una gran família. Els nens són del poble. Hi ha un ambient preciós, molt de caliu. I encara falten artesans i algun forner... És un poble amb moltes possibilitats.
Algun moment màgic?
El Foc de Nuet, una tradició de la nit de Nadal. Es fa una olla de caldo i una foguera al costat de la rectoria, i sopem tots junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.