Empreses

Rendibilitat per damunt de la mitjana

Els ETF del ‘robo-advisor’ InbestMe brillen amb llum pròpia en el mercat financer

Passats dos anys de la seva sortida al mercat, les expectatives de l’agència de valors InbestMe s’han acomplert, i el seu robo-advisor personalitzat ha brillat amb llum pròpia en el mercat, tot obtenint una rendibilitat mitjana del 8,4% per a les seves carteres d’inversió i superant amb escreix la de l’inversor mitjà espanyol, que se situa en el 4,4%.

Com diu Jordi Mercader, soci fundador i director d’InbestMe, tot és tan senzill com “partir de les necessitats de cada client, ja que les carteres estan pensades per assolir els objectius que cadascú s’ha marcat.” Les carteres d’inversió InbestMe estratègic estan compostes per ETF -fons indexats, híbrid entre fons d’inversió i acció- tenen una gran diversificació i, segons diu Mercader, un baix risc. “Planifiquem tota la vida financera del client, des del fons de seguretat i l’estalvi, fins a l’acumulació de capital”, explica el fundador de l’empresa. Per fer la radiografia de cada client, InbestMe compta amb 110 carteres diferents, que poden satisfer les necessitats d’inversió d’onze perfils de risc. La meitat dels 500 clients que ha aplegat aquesta fintech, que han aportat per a la seva gestió un capital de 14 milions d’euros, són, segons explica Mercader:“Persones que ens han traspassat els diners des dels bancs, que han volgut sortir d’aquesta mena de Matrix en què estem instal·lats, on sembla que les inversions s’han de canalitzar sempre des de les entitats tradicionals.” El perfil del client d’InbestMe és algú d’entre 40 i 50 anys, de professió liberal i a qui no espanta l’univers digital. La mitjana de capital invertit és de 30.000 euros, si bé d’inici, com diu Mercader, se sol començar amb una suma de 15.000 euros. InbestMe pot donar servei fins a 500.000 euros.

Social i rendible.

InbestMe, que l’any passat va esdevenir pionera a l’hora d’oferir a l’inversor carteres amb valors de renda variable socialment responsable (ISR), ha aconseguit demostrar que aquesta mena de valors no desmereixen respecte als altres pel que fa la rendibilitat. Durant el primer semestre de l’any, aquesta modalitat ha assolit una rendibilitat del 9,5%, notablement superior al 4,4% de la mitjana del sector. “Qui vulgui ser conseqüent en valors, no ha de renunciar a rendibilitats i, a més, la volatilitat d’aquestes empreses seleccionades en funció de criteris ambientals, socials i de bon govern és inferior.”

Els pròxims mesos seran de progressió geomètrica per a InbestMe, amb la previsió d’arribar al juny del 2020 amb un capital gestionat de 100 milions i 4.000 clients. En les previsions de Jordi Mercader, la companyia arribarà al seu punt de rendibilitat quan gestioni entre 100 i 150 milions d’euros.

Entre els projectes de futur d’InbestMe hi ha la creació d’un pla de pensions i de productes orientats al curt termini, ETF de bons corporatius o estatals a molt curt termini.

InbestMe, com a bona fintech no deixa d’alimentar el seu tarannà tecnològic, i ara participa en un projecte de recerca englobat en el programa Eurostars de la UE, en què dues universitats i quatre empreses aprofundiran en les possibilitats que la intel·ligència artificial ofereix a una gestió patrimonial més dinàmica. “Hom tractarà que els algoritmes siguin més precisos sobre el comportament dels clients, de com reacciona en les pujades i baixades del mercat, i si hi ha canvis evidents en el seu perfil.”

L’empresa està en converses amb alguns bancs que estiguin interessats a tenir una franja del seu negoci en la gestió automatitzada per arribar a ser-ne col·laborador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.