Política

LIZ CASTRO

ESCRIPTORA I EDITORA

“Hem d’utilitzar la nostra força”

Castro advoca per recuperar la confiança i fer actes de desobediència organitzada

Creu que l’Onze de Setembre serà massiu perquè no s’ha acabat la feina

Castro reflexiona en una entrevista a El Punt Avui TV sobre el moment actual i l’Onze de Setembre.

Som a punt de complir dos anys des de l’1-O i de conèixer la sentència del judici, i la sensació és d’un cert desànim i desorientació. Com ho veu tot plegat?
Hi ha un cert desànim des del 27 d’octubre del 2017. Han passat dos anys i veiem que els polítics no acaben de posar-se d’acord. És inacceptable que tinguem gent a l’exili i en presó des de fa dos anys, hem de continuar de donar-los suport i alhora hem de poder tirar endavant. M’ha fet il·lusió veure el Tsunami Democràtic i l’important és que l’estan compartint gent de diferents partits i entitats. Una altra cosa que m’ha interessat molt és l’èmfasi que s’ha posat en la desobediència estratègica, amb uns objectius concrets.
A la tarda hi haurà una altra gran manifestació, la vuitena des del 2012. Fins a quin punt ha de ser important que hi hagi una gran mobilització?
Sempre és important que la gent vagi a la manifestació, també que celebri i commemori l’Onze de Setembre. És possible que la gent estigui cansada i desanimada, però crec que sortirà perquè no hem acabat la feina encara. Des del 2009 hi ha hagut un canvi brutal i gràcies als individus i a les entitats que han empès i forçat els polítics que juguin el seu paper, que és la part de la legitimitat democràtica.
Creu que un dels objectius d’aquesta manifestació ha de ser denunciar la manera com han gestionat aquests dos anys els partits polítics?
Potser ja hem fet prou de criticar tothom i podríem tirar endavant i aprofitar la nostra força. I prendre el paper que pertoca a cadascú.
Com creu que hauria de ser els mesos vinents la resposta a la sentència i quin ha de ser el paper dels partits polítics, les entitats i el Tsunami Democràtic?
Jo crec que el més important que hem de fer és demostrar la nostra força. Hem perdut la confiança i l’hem de tornar a recuperar, i el primer que hem de fer és adonar-nos de la força que tenim i utilitzar-la. La manera de fer por a l’Estat és demostrar la nostra força de manera no violenta, mobilitzant-nos tots junts o fent actes de desobediència organitzada, no violenta però potent, com l’1 d’Octubre, que va ser una expressió de democràcia molt especial. Hem d’aprendre a usar la desobediència civil de manera estratègica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.