Empreses

Burüburan farà una ronda de finançament aquesta tardor

La firma vallesana que higienitza i asseca xancletes en un minut ha venut una trentena d’aparells a l’estiu

Vaig estar més de dos anys per desenvolupar 40 prototips de fusta
david infantes
fundador de burüburan

L’empresa emergent catalana Burüburan, especialitzada en solucions d’higiene personal, acaba de llançar al mercat el primer i únic assecador i higienitzador de xancletes del món, el Burüdry. El nou equip esterilitza i asseca les sabatilles de dutxa en un minut, aconseguint eliminar, gràcies a la combinació d’aire a pressió, temperatura i llum ultraviolada, el medi en què es reprodueixen bacteris i fongs, evitant així patologies del peu i contagis.

L’empresa emergent creada el 2016 per David Infantes, un bomber professional que exerceix a Barcelona, iniciarà una ronda de finançament a la tardor amb l’objectiu de fer créixer la firma, que disposa d’una desena de treballadors a les oficines situades a Sabadell. “Els primers anys d’activitat de l’empresa han servit per desenvolupar tècnicament el prototip únic per higienitzar xancletes”, indica David Infantes, que diu que amb els recursos que s’obtinguin abans d’acabar l’any podran “fer el salt a l’àmbit comercial”. Fins ara ja s’han venut vuit aparells i ja en tenen 30 més a punt de ser distribuïts durant les pròximes setmanes.

“Vuit de cada 10 persones presenten infeccions per fongs als peus al llarg de la seva vida”, explica la Dra. M. Isabel Lopera, metgessa de família especialista en medicina preventiva i salut pública a Barcelona. Infeccions per fongs, sobretot a les ungles, que afecten el 15% de la població mundial, i berrugues plantars són algunes de les patologies amb més incidència.

La idea de tirar endavant l’empresa va sorgir quan David Infantes va tenir un problema de fongs en un gimnàs i, curiosament, uns companys seus també. Llavor va tenir la idea de desenvolupar un enginy que servís per assecar les xancletes per reduir patologies. “Vaig estar més de dos anys fent 40 prototips de fusta”, diu. Quan va tenir la tècnica força resolta va desenvolupar el prototip funcional de ferro, en què va trigar un any més. “Vaig tenir l’ajuda d’un company i tot això ho feia els dies en què no treballava com a bomber”, afirma. “Quan teníem la tecnologia avançada ens va rebre l’equip de direcció de Fluidra Accelera, que ens va donar suport tècnic i econòmic.”

La realitat ara és que Burüburan fa les tasques administratives, comercials i tècniques, mentre que la producció dels aparells Burüdry s’externalitza a l’empresa Benseny de Montmeló.

Aquests aparells es poden utilitzar en instal·lacions on hi hagi dutxes, com ara gimnasos, hotels, dependències policials o de bombers, clubs esportius, etc. Cada aparell té un cost de 2.500 euros però es pot utilitzar un rènting que costa 80 euros al mes. “Sempre dic que amb dos socis et pagues l’higienitzador de xancletes”, diu David Infantes. A part d’eliminar bacteris, amb l’assecatge la vida de la xancleta s’allarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.