Política

MARTA TORRECILLAS

VÍCTIMA DE LA VIOLÈNCIA POLICIAL L’1-O. DESPRÉS, VA DENUNCIAR MILLO PER HAVER MENTIT SOBRE LES SEVES LESIONS

“Hem de deixar de dir que estem en hores baixes”

“La farem servir de punt d’inici per tirar endavant el camí que havíem començat”

“La gent sempre ha cregut el mandat de l’1-O. Són els polítics els que s’han desactivat”

Marta Torrecillas és la barcelonina que va resultar ferida en una mà durant les càrregues policials de l’institut Pau Claris l’1 d’octubre. El juliol passat va reclamar judicialment una rectificació a l’exdelegat del Govern de l’Estat a Catalunya Enric Millo per haver dit al Tribunal Suprem durant el judici als presos polítics que ella havia reconegut haver mentit en relació amb les seves ferides i haver demanat disculpes. Precisament, la vista per aquest cas serà el 30 de setembre.

Com veus la situació del país ara mateix?
Jo el que crec és que hem de deixar de dir que l’independentisme està en hores baixes perquè penso que, com es veurà aquesta Diada, estem més disposats i preparats que mai. I esperant una sentència que haurem de fer servir de punt d’inici per tirar endavant el camí que havíem començat.
Creus que serà una de les diades més importants?
Serà molt important perquè estem a les portes de la sentència, però també per la situació que s’està generant, que estem com en un cap de carrer: per un cantó, davant unes possibles eleccions on els partits estan jugant al que estan jugant; uns mirant les eleccions espanyoles, els altres parlant d’unitat i intentant aclarir en quina situació estem, i per un altre cantó hi ha el poble, al qual han deixat caminant sol però que mai ha deixat de creure en el mandat de l’1 d’octubre i de treballar-hi.
Creus que la repressió està fent efecte o al contrari la societat està agafant més força?
Per un cantó ha fet efecte i ha dissuadit l’esperit que teníem, però per un altre ens ha fet reaccionar per tirar endavant. Cal dir que hem rebut la repressió de la policia però també la dels polítics i partits, que és la que ha desil·lusionat més.
La iniciativa Tsunami Democràtic com la valores?
És el que deia abans, sembla que no estiguin passant coses, que estiguin les aigües molt calmades, perquè hi ha el mantra que tothom es queda a casa, que la gent s’està desactivant... però no: sí que s’estan movent coses. Hi ha molta gent que en petits cercles està treballant, s’estan movent als pobles i als barris. Iniciatives com ara la del Tsunami són interessants i ens aniran portant cap a aquest camí de trencar amb aquesta dinàmica negativa i de missatge negatiu en què ens estem autorecreant. Al final el repetim tant que te l’acabes creient. Però durant tot aquest temps els CDR han continuat treballant. Diuen que estem desactivats, però no és veritat. Sembla que els qui estan desactivats són els polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.