Empreses

Meteosim mesura la qualitat de l’aire a Colòmbia

L’empresa catalana aplica els seus models numèrics per gestionar la contaminació atmosfèrica

Meteosim, especialitzada en l’aplicació de models numèrics en l’àmbit de meteorologia i de la qualitat de l’aire, introduirà la seva tecnologia al departament de Cundinamarca, a Colòmbia, per gestionar la contaminació atmosfèrica.

En concret, l’empresa catalana, present a Colòmbia des del 2016, aplicarà el seu sistema de simulació numèrica per analitzar la qualitat de l’aire d’aquesta regió, en què s’ubica la capital de l’estat, Bogotà. La tecnologia creada per Meteosim analitza grans volums d’informació mitjançant algoritmes de Big Data per determinar l’origen de la contaminació i prendre mesures preventives en cas d’episodis de mala qualitat de l’aire. Els mòduls de pronòstic meteorològic i de gestió de qualitat de l’aire de Meteosim analitzen la dispersió de contaminants -material particulat, monòxid de carboni i òxids de nitrogen- i les causes que poden provocar emergències ambientals.

La solució de l’empresa catalana formarà part d’un sistema integral de gestió ambiental situat a Cundinamarca, dissenyat per l’empresa colombiana SKG Tecnología.

Per a aquest projecte, Meteosim ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Bogotà.

Amb seu al Parc Científic de Barcelona, Meteosim treballa tant per a l’administració pública de ciutats i regions, com per empreses privades dels sectors sensibles a la meteorologia, el canvi climàtic i la qualitat de l’aire, com el de l’energia, les infraestructures, mineria i petroli i gas.

Fundada el 2003, aquesta empresa ha realitzat projectes per a més de 30 països d’arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.