Economia

La tramitació per a l’encaix de Zodiac a Roses es desencalla

L’empresa, l’Ajuntament i l’Incasòl resolen el desacord econòmic que bloquejava la modificació urbanística

Tant l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, com el gerent de la planta Zodiac, Jordi Soler, confirmaven ahir que la reunió mantinguda a tres bandes amb l’Incasòl ha estat fructífera. L’objectiu de la trobada era desencallar la modificació puntual del pla general per normalitzar la situació de tot el sector on està situada l’empresa: tot i que Zodiac està instal·lada en aquest sector des de fa uns 20 anys, l’anul·lació primer de la zona industrial de Roses i posteriorment del POUM han fet que en l’estat actual tots aquests sòls estiguin classificats com a rústics i no urbanitzables.

La modificació puntual per normalitzar aquesta situació s’havia començat a tramitar, però s’encallava en l’aspecte econòmic, per aclarir qui i en quina proporció –propietaris públics i privats– ha d’assumir els costos sobrevinguts d’urbanització d’aquestes parcel·les. La direcció de Zodiac feia valer, per la seva banda, que ja havia assumit aquests costos quan es va crear la zona artesanal fa més de 20 anys. L’Incasòl va posar sobre la taula ahir una nova proposta que satisfà totes les parts. “Sembla que hi ha consens per arribar a una solució”, valorava Soler, que el dia abans alertava que la situació actual feia perillar el desenvolupament de l’empresa o fins i tot la seva continuïtat.

Mindan hi afegeix, per la seva banda, que, amb aquesta desavinença econòmica resolta, l’Ajuntament podrà portar ràpidament a ple la modificació puntual que es va començar a tramitar ja fa un any.

Zodiac ocupa actualment unes 220 persones directament i una vintena més de manera indirecta a Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.