Economia

Ocupació

Es busquen joves treballadors

En la tercera edició de TreballemGi hi participen 38 empreses que busquen personal, i s’ofereixen un total de 150 ofertes laborals

Uns 600 joves d’entre 16 i 29 anys deixen els currículums a les empreses participants

Muntadors en una empresa industrial, dissenyadors, cambrers, venedors en grans cadenes com Decathlon o operaris de producció a la Nestlé, passant per dependents a Llagurt, entre d’altres. En total, són unes 150 ofertes laborals de 38 empreses consolidades al territori que busquen perfils concrets per a les seves plantilles. A l’altra banda, prop de 600 joves procedents de diferents indrets de la demarcació que busquen feina. Aquest és el marc de la fira d’ocupació TreballemGi, organitzada per la Cambra de Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Departament d’Educació i el Servei d’Ocupació de Catalunya, que ahir va celebrar la quarta edició a les comarques gironines.

“Esperem que les 38 empreses presents aconsegueixin incorporar els perfils que estan buscant a les seves plantilles. El gran problema és que tenim empreses que tenen projectes aturats perquè no tenen prou gent que s’hi incorpori”, explicava ahir el president de la Cambra de Comerç, Jaume Fàbrega, poc després d’inaugurar la fira a l’Auditori de Girona.

Un exemple d’aquestes empreses que busquen personal concret és Mimasa, de Cornellà del Terri, dedicada a la maquinària per a la indústria alimentària. Segons Albert Puxan, en aquesta empresa necessiten muntadors o muntadores tant per treballar al mateix taller com per fer posades en marxa de les màquines que es van entregant. “Això dona l’oportunitat a gent per poder treballar al taller amb un horari molt delimitat i conciliar-lo amb la vida familiar, però si prefereixen sortir i veure món, també”, deia Puxan, que, a més, puntualitzava que fa anys la feina de taller sí que requeria força i esforç físic, però que amb els anys això ha canviat i ara també es busca talent femení, que es va incorporant cada cop més a les empreses d’aquest sector. “En realitat, sempre busques algú amb experiència, però ara és pràcticament impossible trobar gent que en tingui i estem desenvolupant un projecte intern a la mateixa empresa que d’alguna manera recull aquestes persones per formar-les internament”, hi afegeix.

També des de la multinacional Nestlé explicaven que busquen perfils tècnics que costen de cobrir. Tot i així, en tres hores i mitja tenien concertades unes 80 entrevistes ja de joves interessats a deixar-los el currículum. De fet, la majoria dels inscrits a la fira d’ocupació ho havien fet a través del web www.treballemgi.cat, on es podien consultar les ofertes.

“Jo vull trobar feina en el món de la perruqueria”, deia una jove procedent de Blanes que, pocs minuts després, participava en un taller organitzat per un institut gironí. En aquest cas, el taller d’imatge personal de l’institut Narcís Xifre. Una amiga seva insistia que, en el seu cas, volia treballar en l’atenció a gent discapacitada. Un noi, també de Blanes, explicava que treballa en el sector social però que buscava alguna feina més estable i que per això era a la fira. Dos joves més, que anaven acompanyats de les seves monitores i també havien vingut de la comarca de la Selva, avançaven el seu interès per treballar en el sector dels cotxes.

La d’ahir va ser la quarta edició d’aquesta fira, que ja ha passat per les poblacions de Figueres, Blanes i Girona.

38
empreses
amb seus a la demarcació de Girona volen cobrir diferents ofertes laborals.
600
joves
d’entre 16 i 29 anys es van inscriure a la fira d’ocupació que es va fer ahir a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.