Gran angular

Cada català gasta en vi 33,6 € l’any

Catalunya és la segona comunitat en despesa i consum per càpita

Cada català, gasta en vi 33,63 euros i en consumeix 11,60 litres a l’any, segons l’estudi El sector vitivinícola 2018, publicat per EAE Business School. Aquestes dades situen Catalunya com la segona comunitat autònoma que més gasta i consumeix vi per càpita a l’Estat espanyol, per darrera nomes de Balears, amb una despea de 40,31 euros i un consum d’11,96 litres.

Segons explica l’estudi, del 2008 ençà la despesa en via de cada català ha augmentat un 2,3%, mentre que el consum per habitant ha minvat un 0,6%. L’autor de l’estudi, Mariano Iñigo, professor d’EAE Business School, observa que “el fet que la despesa en vi per habitant hagi crescut davant la caiguda en el consum per càpita sembla indicar un desplaçament cap a vins de més qualitat, ja que el preu no experimentat grans oscil·lacions com a conseqüència tant de la crisi econòmica com del notable augment de l’oferta.

En comparació amb la restat de l’Estat, comunitats com Castella-La Manxa i la Rioja, estan a la cua en consum i despesa en vi, tot i ser territoris amb una forta tradició vinícola. En concret, La Rioja presenta un consum de 4,6 litres per habitant i any i una despesa de 12,70 euros, mentre que Castella-La Manxa té un consum de 5,98 litres i una despesa d’11,75 euros.

Al llarg del 2018, més de la meitat del consum de vi a l’Estat, el 51%, es va concentrar a les comunitats amb més població: Catalunya amb 80,2 milions de litres; Andalusia, amb 60,6 milions de litres i Madrid, amb 43,3 milions de litres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.