Política

Primers enfrontaments en la manifestació per la reforma de pensions en París

La vaga a França obliga a cancel·lar 23 vols a Espanya fins a les 14.00 hores

Manifestants violents protagonitzen altercats aquest dijous a París durant les marxes sindicals contra la reforma de les pensions proposada pel Govern del president, Emmanuel Macron. Els enfrontaments han esclatat poc abans de les 16.00 h en avingudes de l’est de la ciutat, on es va constituir un grup que es coneix com a “black bloc” format per almenys 500 radicals, segons fonts oficials citades per l’emissora “France Info”.

La Prefectura de Policia de París ha indicat en el seu compte de Twitter que fins a les 15.30 h les forces de l’ordre havien detingut de manera preventiva a 71 persones i s’havien realitzat 9.350 controls per a intentar evitar els disturbis.

La marxa dels sindicats, que havia sortit de les estacions ferroviàries del Nord i de l’Est en direcció al sud de París amb desenes de milers de persones, s’ha vist alterada per aquests incidents. El Govern ha assenyalat que els serveis secrets havien detectat en els últims dies la intenció de col·lectius extremistes d’acudir a les manifestacions a París i altres ciutats del país. Per això la Prefectura de Policia va instar als comerciants al llarg de tot el trajecte de la marxa en la capital a tancar els seus establiments per a evitar els efectes de les accions vandàliques. En total, uns 6.000 agents han estat mobilitzats a la ciutat per a prevenir actes de violència.

Fora de París, també s’han registrat incidents i enfrontaments amb les forces de l’ordre en ciutats com Nantes, Rennes o Lió.

Segons les xifres policials, fins a primera hora de la tarda unes 285.000 persones havien sortit als carrers de tot el país per a protestar contra la reforma de les pensions en una quarantena de ciutats.

D’altra banda, la vaga nacional indefinida iniciada aquest dijous a França contra la reforma de les pensions ha obligat a cancel·lar fins a les dues de la tarda 23 vols a Espanya, entre arribades i sortides, dels 197 programats per a aquesta jornada entre tots dos països.

L’aeroport amb més vols suprimits ha estat el de Barcelona, amb deu cancel·lacions, seguit de Madrid, amb cinc; Sevilla, amb quatre, i Màlaga i València, amb dos en tots dos casos. En total, durant la jornada d’aquest dijous, hi ha vols programats amb França des d’onze aeroports espanyols: Madrid, Barcelona, Bilbao, Palma, Alacant, València, Girona, Màlaga, Sevilla, Granada i Valladolid.

Quant al transport ferroviari, Renfe ha comunicat que la venda de bitllets per a tots els trens internacionals operats per la companyia en col·laboració amb l’empresa pública gal·la SNCF ha quedat bloquejada entre aquest dijous i el pròxim 9 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.