Empreses

Evarm desenvolupa un cotxe impulsat per hidrogen

La firma de Sant Boi col·labora amb un institut tecnològic de Corea del Sud

La firma Evarm, de Sant Boi de Llobregat, presentarà aviat un prototip de cotxe impulsat per hidrogen, desenvolupat conjuntament amb el principal institut de recerca de Corea del Sud, Korea Institute of Science and Technology (KIST).

Amb aquest desenvolupament tecnològic, es poden reduir un 60% les emissions de CO2. Aquest projecte ha comptat amb un ajut de 200.000 euros d’ACCIÓ.

Amb aquesta tecnologia, es poden aprofitar els vehicles actuals que funcionen amb dièsel i adaptar-los perquè puguin fer servir l’hidrogen. Durant el primer trimestre del 2020, Evarm presentarà el disseny final del prototip del vehicle i a finals d’any preveu dur a terme les primeres proves de circulació a Catalunya. Evarm ha desenvolupat el sistema d’injecció i electrònica del motor que permet adaptar-lo per fer servir l’hidrogen. El KIST ha desenvolupat la tecnologia de conversió de gas natural en hidrogen que es podrà instal·lar a les estacions de gas natural liquat, que a hores d’ara ja es troba en algunes benzineres, per transformar-lo en hidrogen, cosa que en pot facilitar la distribució, ja que estaria disponible en punts de recàrrega ja existents.

Fonts alternatives.

En el marc del projecte, Evarm investiga com obtenir gas natural liquat que es transformarà en hidrogen des de fonts sostenibles. Així, hom investiga com reaprofitar residus que procedeixen d’aigües residuals, purins o aliments, per tal d’obtenir biogàs que, sota tractament, es pot fer servir com a gas natural. Aquest combustible d’origen sostenible es pot injectar a la xarxa de subministrament de gas natural i emprar-se en diferents aplicacions, com és el cas dels vehicles. Com explica Xavier Ribas, director d’Evarm, “es tracta d’aplicar els principis de l’economia circular per obtenir gas natural net que es pugui transformar en hidrogen, l’element més abundant de l’univers” com a alternativa als combustibles fòssils. Com afegeix, “en cinc anys podrem veure vehicles impulsats per hidrogen de forma habitual circulant per les carreteres.”

El projecte també compta amb la col·laboració de l’empresa Enagás, que treballa diferents projectes per impulsar les tecnologies que accelerin la transició energètica, com la generació d’hidrogen. En aquest àmbit, Enagás treballa diferents solucions de tecnologia power to gas, que aprofita excedents de l’energia elèctrica d’origen renovable per produir hidrogen a partir de l’aigua.

Evarm, que es va fundar l’any 2015, és una enginyeria que s’ha especialitzat en la conversió de vehicles professionals perquè puguin ser impulsats per combustibles alternatius com GNC, GNL, GLP o hidrogen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.