Economia

La plantilla de Continental fa vaga per exigir “concrecions” sobre el procés de venda i el futur de la plantilla

La plantilla de Continental fa vaga per exigir “concrecions” sobre el procés de venda i el futur de la plantilla

La plantilla de Continental a Rubí duu a terme aquest dimecres la primera jornada de vaga després que el mes de desembre la direcció anunciés la seva voluntat de vendre les dues fàbriques que té al municipi. Lamenta la manca d’avenços en les negociacions i “l’opacitat” del procés de compra. Indica que a hores d’ara tan sols coneix que tres companyies espanyoles del sector de l’automoció estarien interessades en l’operació, però no sap en quins termes. “Volem un pla de jubilacions anticipades, de recol·locacions i d’indemnitzacions”, ha dit la presidenta del comitè d’empresa, Núria Requena, que ha exigit “concrecions” i saber “quin és el punt de partida per defensar els 760 llocs de treball”. Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha lamentant l’actitud “unilateral” de la direcció i li ha demanat una solució “laboral, econòmica i social”.

L’aturada va arrencar a les deu de la nit de dimarts i s’allargarà fins dimecres al vespre. Els treballadors lamenten la situació d’incertesa en què es troben i retreuen a l’empresa que no els faciliti més informació sobre el procés de venda ni sobre el futur del 760 empleats de les dues factories de Rubí. “Sabem que serà difícil garantir tots els llocs de treball, tot i que aquesta és la nostra prioritat”, ha apuntat Núria Requena, presidenta del comitè d’empresa que ha demanat que es comencin a abordar els termes de les extincions que pugui haver-hi.

Requena assegura que el fabricant de pneumàtics només els ha dit que hi ha tres empreses de capital espanyol i vinculades al sector de l’automoció que estan interessades en l’operació, però lamenta no disposar de cap més “concreció”.

Indica que han demanat a la direcció que aporti informació sobre “un pla de jubilacions, un d’indemnitzacions i un de recol·locacions”, en una reunió que se celebrarà el dia 22 de gener.

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, s’ha apropat fins a Rubí per expressar el seu suport als empleats “d’una empresa històrica en el sector de l’automoció a Catalunya”. Pacheco ha lamentat que l’empresa hagi decidit “donar resposta a un procés d’obsolescència productiva no invertint en la renovació el seu producte i decidint recentralitzar el seu caràcter productiu en un país diferent al d’origen”. Ha acusat la companyia d’actuar de forma “unilateral” i ha dit que “s’emportarà per davant més de 700 treballadors”.

Pacheco adverteix que tot i que Continental estigui intentant reindustrialitzar la planta, el camí de treball que està seguint no és el correcte perquè està actuant “al marge dels treballadors” i sense garantir-los “la seguretat que ells demanen i va lligada a la possibilitat de participar en la negociació”.

Exigeix una solució “laboral, social i econòmica” que es tradueixi en mantenir els lloc de treball dels empleats que tindran més dificultats per readaptar-se al món laboral i també en garantir que les plantes seguiran mantenint una activitat industrial sense quedar relegades a d’altres àmbits com el logístic.

També ha reclamat a les administracions que intervinguin perquè “no poden mirar de lluny aquests conflictes”. Exigeix que “prenguin la iniciativa” per abordar la participació en les negociacions al costat de la plantilla i estudiar com es pot garantir la capacitat de producció i l’ocupació”.

La mitjana d’edat dels treballadors de Continental a Rubí és de 46 anys i la majoria són dones. La vaga d’aquest dimecres ha inclòs una manifestació fins el centre del municipi i la lectura d’un manifest a l’Ajuntament. La plantilla ha convocat una nova pel 24 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.