Economia

Les ‘start-ups’ creixen un 38% en tres anys

Hi ha 1.500 empreses emergents que donen feina a 16.900 treballadors

El nombre de start-ups ha crescut un 38% en els últims tres anys. Aquest sector dona feina a 16.900 persones a Catalunya, un 23% més que el 2016, i ha atret més de 2.800 milions d’euros d’inversió estrangera en els últims 5 anys, unes xifres que situen l’ecosistema català en la cinquena posició a Europa, segons les dades d’un estudi elaborat pel Departament d’Empresa i Coneixement.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va anunciar ahir que la Generalitat destinarà 20 milions d’euros en els pròxims tres anys a impulsar l’ecosistema d’empreses emergents amb mesures com ara l’ampliació de les línies d’ajut i l’acompanyament internacional a destinacions com ara Silicon Valley, Nova York, Singapur o Corea de Sud. A més, s’ampliarà la cobertura de les oficines d’Acció als Estats Units amb un punt a Austin (Texas), que s’espera que estigui actiu en el primer trimestre d’aquest any.

L’objectiu d’aquestes mesures és arribar a l’any 2030 amb la xifra de 4.000 empreses emergents, de les quals 400 haurien de tenir capacitat d’escalar i 15 serien unicorns, que són aquelles empreses que arriben a un valor de mil milions de dòlars, com ara les catalanes Glovo, LetGo i Edreams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.