Gran angular

La borsa serà menys volàtil al 2020

GVC Gaesco preveu un any positiu per als mercats, que tornen a la racionalitat, amb unes rendibilitats més moderades

El 2020 serà un any raonablement positiu per als mercats financers, que retornaran a la racionalitat i registraran menys volatilitat, amb una rendibilitat més moderada, a parer dels analistes de GVC Gaesco.

Amb tot, els analistes de GVC Gaesco admeten que, davant possibles canvis de cicle i atès que els mercats no acostumen a ser lineals, també podria passar que el 2020 fos excepcional. Els experts de l’entitats assenyalen que la reducció del soroll geopolític i la solidesa dels resultats empresarials apunta a un 2020 positiu als mercats financers.

Al voltant del 2019 passat, els experts de GVC Gaesco han recordat que l’entitat ha havia predit un any de creixement econòmic i no pas una recessió, com havien previst algunes fonts del mercat. I, sobretot, s’han certificat les pujades borsàries, que van superar de forma clara les davallades del 2018.

Dos desequilbris.

De cara al 2020, des de GVC Gaesco es recomana als inversors apostar per aprofitar dos desequilibris actuals als mercats: borses barates i, novament,el segment value barat davant el segment growth. Per a aquest 2020, la principal incògnita és com influiran els problemes geopolítics als mercats, després d’un intens inici d’any. La guerra comercial entre Estats Units i Xina és una de les principals amenaces, si bé Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestión, “hi ha motius per no considerar-la, ni deixar-se enganyar pel soroll de tuits.” Pel que fa a una possible bombolla financera, els especialistes indiquin que els nivells de confiança empresarial són satisfactoris i estem lluny de l’excés de confiança que va desembocar en l’anterior crisi econòmica. “Després de diversos anys molt bons, no hi ha empreses ni consumidors eufòrics”, ha assenyalat Jaume Puig.

Els valors que recomanen els especialistes de GVC Gaesco se centren en valors beneficiats per baixos tipus d’interès (real estate, renovables, concessions) i valors amb bona posició estructural en sectors industrials amb bones carteres de comandes (Gestamp, Acerinox, Técnicas). També destaquen reestructuracions pendents i possibles fusions (bancs, telecomunicacions, distribució, energètiques), junt amb oligopolis amb poder de preu (Amadeus, Cellnex i firmes del sector del luxe).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.