Empreses

Banc Sabadell s’alia amb Amundi per impulsar el negoci de fons

El banc arriba a un acord pel qual el líder europeu en gestió d’actius adquireix el 100% de la gestora del Sabadell per 430 milions d’euros

Banc Sabadell ha signat amb Amundi, el líder europeu en gestió d’actius, un acord estratègic per impulsar el negoci de fons a l’Estat espanyol. L’aliança estableix que Amundi adquirirà el 100% de la gestora del Sabadell, Sabadell Asset Management, per distribuir a través de la xarxa comercial de més de 1.900 oficines del banc la seva gamma de productes i solucions d’estalvi.

L’import de l’operació s’ha establert en 430 milions d’euros, que Amundi pagarà exclusivament amb la seva pròpia liquiditat. Sabadell Asset Management és una de les gestores d’actius de referència a l’Estat, amb 21.800 milions d’actius sota gestió, dels quals 16.100 milions corresponen a fons domiciliats a Espanya.

Autònomes.

Sabadell Asset Management i Amundi Iberia seguiran sent dues entitats independents, per tal de preservar l’operativa actual dels fons d’inversió o plans de pensions de cada entitat. Sabadell Asset Management seguirà dedicada a la xarxa de Banc Sabadell i aprofitarà les capacitats integrals d’Amundi per oferir el millor servei als seus clients. Amundi Iberia seguirà dedicada als seus clients actuals, que representen un volum de 21.000 milions d’euros. Amundi està posicionada entre les deu principals gestores del món, amb 1,56 bilions d’euros en actius.

El president del Sabadell, Josep Oliu, ha explicat que “aquesta operació és una decisió estratègica i comercial que ens proporcionarà el suport de l’oferta de productes, l’experiència i les capacitats del líder europeu en gestió d’actius”. A més, Oliu també afegeix que “aquesta aliança és una gran oportunitat per millorar i impulsar el negoci d’inversió i estalvi i enfortir el compromís de Banc Sabadell de brindar assessorament expert i excel·lència en el servei a el client”.

Per la seva banda, Yves Perrier, director general d’Amundi, ha indicat que “aquesta operació està en línia amb l’estratègia d’Amundi de desplegar a Europa la seva capacitat d’oferir els seus serveis als clients a través de xarxes minoristes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.