Economia

Els comerciants estan satisfets amb les vendes en les rebaixes d’hivern

L’eix comercial gironí i l’Eixample xifren el creixement de vendes en un 3%

L’Espai Gironès preveu tancar la campanya amb un increment d’un 5%

És evident que amb el temporal d’aquests dies les botigues no s’omplen de clients i els calaixos “es mantenen força buits”. Malgrat aquesta aturada forçada de vendes, els botiguers estan satisfets de l’evolució que té ara per ara la campanya de rebaixes d’hivern. Els comerciants de l’eix comercial gironí i l’Eixample calculen que hi ha un creixement aproximat de vendes d’un 3%, i el centre comercial Espai Gironès creu que podria tancar la campanya amb un 5% més de vendes que l’any passat. “La resposta del client és bona i les impressions dels botiguers també”, assegura el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà.

Aquesta setmana ja hi ha botigues que han penjat el rètol de segones rebaixes, que normalment indica un increment dels descomptes en els productes que es venen. Però aquest any no s’han afegit gaires botigues a les segones rebaixes perquè, segons indica Jordà, la campanya de rebaixes d’hivern va començar amb descomptes més alts que en altres edicions. Anys anteriors havien començat amb descomptes d’un 15 o un 20% i després creixien al 50% o fins i tot al 70%, i aquest any els preus de la roba, complements i sabates, entre d’altres, es van abaixar un 40 o 50% ja des del primer moment. En aquest mateix sentit es pronuncia el president de l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep M. Noguer. “No hi ha moltes botigues amb els rètols de segones rebaixes perquè aquest any van començar més forts”, manté.

Noguer afirma que aquest any el client esperava les rebaixes, malgrat que dies abans de començar es va celebrar el Black Friday i aquell dia ja es van fer descomptes importants en molts articles.

LA XIFRA

50%
de descompte
és la rebaixa més habitual que es pot veure aquests dies a les botigues gironines.

LA FRASE

La resposta del client és bona i les pressions dels botiguers també
Pau Jordà
GERENT DEL CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.