Empreses

Casum, comprar la casa de mica en mica

La plataforma Casum, nascuda al si de Nuclio Venture Builder, permet els llogaters comprar de forma flexible l’habitatge on viuen

La nova plataforma Casum ofereix a les persones que viuen de lloguer comprar progressivament l’habitatge, sense haver de passar per una hipoteca en primera instància.

El nou model de Casum, empresa que ha nascut al si de la incubadora Nuclio Venture Builder, permet els compradors potencials comprar la part de la casa que poden assumir en aquests moments, amb un mínim del 5%, i la resta ho compra a un inversor de la xarxa Casum. D’aquesta manera, el client pot entrar a viure a la casa pagant un lloguer inferior al del mercat, perquè només ha de pagar el percentatge de l’habitatge dels qual no n’és propietari. Durant set anys, pot anar comprant la part restant al seu ritme, fins assolir el percentatge necessari per accedir a una hipoteca i comprar l’habitatge sencer. Val a dir que, arran de la crisi econòmica, els estalvis requerits per obtenir una hipoteca s’han elevat fins al 30% del valor de l’habitatge, quan antigament era el 20% o el 10%. Casum s’encarrega de connectar els clients amb els inversors i de gestionar tot el procés, de cap a cap, tot resolent així la complexitat de la gestió de la propietat.

Com diu Iñigo de Pascula, CEO i cofundador de Casum, “per a més de la meitat dels propietaris el principal problema a l’hora de llogar és la desconfiança davant els llogaters potencials, i amb Casum resolem el problema, ja que permetem els inversors entrar en el negoci immobiliari amb més garanties, menys riscos i una alta rendibilitat.” Per a Carlos Blanco, soci i inversors de Casum, “aquest model de negoci satisfà les necessitats tant del client com de l’inversor, i aquí radica la seva proposta de valor diferencial. El client pot co-invertir en la seva futura propietat i l’inversors no pateix pels riscos que puguin sorgir, com ara els impagaments.”

Segons el CIS, un 82% dels ciutadans s’estima més comprar un habitatge propi abans de llogar, però gran part de la població es veu obligada a romandre a l’àmbit del lloguer per la impossibilitat de comprar un habitatge propi per manca d’estalvis. Com s’han endurit les condicions per subscriure una hipoteca, el nombre de llars en règim de lloguer ha passat a tot l’Estat dels 2,4 milions del 2008 a tres milions el 2018.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.