Salut

El pavelló 7 de Fira de Barcelona obre les seves portes a 225 persones vulnerables

Creu Roja i els serveis municipals pilotaran el dia a dia del confinament a l’interior del recinte

El pavelló 7 de Fira de Barcelona obrirà les seves portes a 225 persones vulnerables aquest dimecres a la tarda, principalment homes sense llar. Alhora, també entrafrà en funcionament un equipament a l’espai Dos de Maig per acollir 72 dones, sobretot pensat per a persones que viuen al carrer. L’espai cedit per la Fira està organitzat per zones i compta amb lliteres, dutxes, lavabos i àrees de menjar i de descans. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, es farà un test ràpid de temperatura a les persones que vulguin accedir-hi per preservar que no entren al recinte casos positius de covid-19.

En cas de presentar símptomes i no requerir l’hospitalització però sí confinament per prescripció mèdica se les derivarà a un tercer equipament amb 30 places. “En aquest espai no hi haurà persones amb covid19”, ha matisat Tarafa, que ha indicat que treballaran amb el 061 en cas que es requerís derivar algú.

En total, des d’aquest dimecres Barcelona suma 385 places més d’allotjament per a persones vulnerables des de l’inici de la crisi sanitària. Tarafa ha dit també que la setmana vinent preveuen poder crear 225 places més en un altre pavelló de la Fira.

En total, es calcula que diferents espais de la Fira poden arribar a acollir fins a 1.000 persones. “La pròxima setmana sumarem 225 llits més en un espai d’aquí al costat i anirem augmentant en base a la demanda”, ha dit la regidora de Salut a les portes del pavelló 7.

Des de diumenge, han treballat en el muntatge del dispositiu serveis de l’Ajuntament, Bombers, Guàrdia Urbana, Creu Roja i l’Exèrcit de Terra. El funcionament del dia a dia, però, es pilotarà des de la Creu Roja i l’ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.