Economia

Comexi Group presenta un ERTO per a tota la plantilla

L’empresa de Riudellots de la Selva ho va anunciar dimarts al comitè, però no s’ha començat a negociar

L’empresa Comexi Group, de Riudellots de la Selva, ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per a la totalitat de la plantilla, 370 treballadors a la demarcació. Per ara, l’ERTO no afecta la planta que té a Brasil ni l’oficina comercial que té a Miami.

Segons va explicar ahir el director financer de Comexi, Xavier Pagès, dimarts es va comunicar al comitè la intenció de l’empresa de presentar l’expedient temporal, però encara no s’ha començat a negociar. Segons Pagès, l’expedient temporal “té a veure amb la Covid-19” perquè un dels seus proveïdors, una fàbrica italiana, a principis de setmana va tancar i s’han quedat “sense peces en pocs dies”. També perquè Comexi és una empresa exportadora que instal·la màquines i en fa el manteniment i tenen molts treballadors a l’estranger que han hagut de fer tornar en les darreres setmanes i no poden treballar.

C omexi va contractar a principis d’any un nou conseller delegat, Diego Hervàs, que entre gener i març ha acomiadat 29 treballadors –setze a finals de gener i els tretze restants se n’han anat aquesta setmana– perquè, segons Pagès, “havien de fer ajustaments a la plantilla”. “Fa més d’un any que notem una certa baixada d’activitat i per aquest motiu havíem d’ajustar en el nombre de treballadors”, va dir.

ERTO també a Eurofirms

Grup Eurofirms presenta un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que, si s’aprova, es faria efectiu l’1 d’abril i seria per a un període de sis mesos, “tot i que la intenció de la companyia és tornar a la normalitat el mes aviat possible”. Miquel Jordà, CEO del grup, va informar la setmana passada de la situació tot l’equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.