Economia

Les Cambres exigeixen la moratòria d’impostos

Troben insuficients els avals aprovats per l’Estat i volen mesures urgents de més abast

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols consideren insuficients les accions aprovades pel Consell de Ministres i exigeixen mesures més ambicioses i urgents. Tot i valorar l’acord de l’Estat d’establir avals públics per un màxim de 100.000 M€, les Cambres adverteixen que els efectes de la pandèmia en l’activitat empresarial són cada cop “més preocupants i complexes”. En aquest sentit, alerten que els avals s’han d’ampliar per solucionar els problemes de tresoreria a curt termini de pimes i autònoms, i remarquen que si l’Estat no adopta “una imprescindible moratòria d’impostos generalitzada”, moltes empreses i autònoms estaran abocades a demanar crèdits avalats per fer front a les seves obligacions fiscals.

Les mesures que proposen, i que voldrien d’aplicació immediata, són l’ajornament dels pagaments pendents a les administracions durant 3 mesos; la condonació de quotes a la Seguretat Social dels autònoms pel mateix període; l’exoneració per a petites i mitjanes empreses del pagament de les cotitzacions dels treballadors sempre que es conservin els llocs de treball; l’ajornament en el pagament de préstecs, hipoteques, lloguers i subministraments d’empreses en situació vulnerable; l’avançament dels pagaments pendents de les administracions públiques per injectar liquiditat a les empreses proveïdores; l’agilitació en la concessió de crèdits amb avals públics, i que l’ICF i l’ICO assumeixi els microcrèdits i crèdits que siguin rebutjats pels bancs privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.