Empreses

Paquet de mesures de Caixa d’Enginyers per afrontar l’estat d’alarma

La cooperativa de crèdit ofereix diverses solucions, com la moratòria de la quota de la hipoteca o reduir l’interès dels pagament ajornats, entre altres

Caixa d’Enginyers ha obert una línia de solucions en productes i serveis adreçada als seus socis per afrontar la situació de precarietat financera generada pel coronavirus.

Pel que fa al segment de particulars, l’entitat ha ampliat l’import de la Bestreta Nòmina per als socis amb la nòmina domiciliada, d’1 a 1,5 vegades, així com el seu termini de devolució, que passa de dos a sis mesos. Per facilitar la disposició d’efectiu, l’entitat ha ampliat el límit de les targetes de crèdit per als particulars i professionals amb més activitat cooperativitzada, tot suposant un increment del 57% respecte als límits anteriors.

A més a més, per tal de millorar les condicions de compres amb fraccionament a través de targetes de crèdit, la cooperativa de crèdit reduirà el tipus d’interes dels pagaments ajornats, una mesura que s’adreça tant a particulars com a professionals, amb diferents modalitats i condicions.

Tot seguint les directrius de l’EBA (sigles en anglès de l’Autoritat Bancària Europea), incrementarà el límit del pagament del sistema contactless en targetes de crèdit i dèbit, i incrementarà el límit del pagament sense necessitat de codi PIN de 20 a 50 euros per operació. També facilitarà que els socis puguin accedir a préstecs personals de forma no presencial (Préstec Nòmina i Inversió) de fins a 30.000 euros.

Pel que fa als col·lectius més vulnerables, la cooperativa de crèdit s’ha adherit a la moratòria de la quota de la hipoteca d’adquisició d’habitatge, que implicarà la suspensió del deute durant la vigència de l’Estat d’Alarma, de la clàusula de venciment anticipat i del pagament de la quota. Per accedir a la moratòria, s’haurà de justificar atur o pèrdua de facturació del 40%, o bé d’altres condicions com que la quota hipotecària més les despeses siguin superiors al 35% dels ingressos actuals, o que l’esforç que representi la càrrega hipotecària sobre la renda familiar s’hagi multiplicat almenys 1,3 punts.

A l’àmbit d’empreses i professionals, Caixa d’Enginyers ha implantat l’exempció de la comissió per manteniment de TPV (Terminal Punt de Venda) per aquells comerços afectats per l’Estat d’Alarma, una mesura que es mantindrà vigent mentre duri aquesta situació excepcional.

Així mateix, l’entitat impuls diferents línies de finançament per a empreses i autònoms amb aval públic de fns el 80%, tot adherint-se a les línies de l’ICO, per oferir crèdits per un import màxim d’1,5 milions d’euros. També s’adhereix a les línies ICF i Avalis, amb un import màxim de 2,5 milions d’euros per sol·licitant.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.