Educació

Al 80% dels docents els costa fer classe en línia

El Departament d’Educació planteja un tercer trimestre basat en l’ensenyament a distància, i en aquests moments treballa amb els centres educatius per revisar els dispositius mòbils que tenen les escoles i les necessitats dels alumnes pel que fa a aparells i connexions. Que l’alumnat disposi del material necessari, però, no serà garantia d’un bon ensenyament a distància, ja que el professorat té moltes dificultats per impartir classes en línia. N’alerta una enquesta que el sindicat CCOO va fer pública ahir a partir de les respostes de 2.656 docents dels ensenyaments públics i de 600 dels concertats i privats, que recull que el 79,9% del professorat té problemes per treballar telemàticament. Els motius són variats, com ara haver de compartir ordinador, no tenir una bona connexió a internet o no dominar els programes per fer teletreball.

Un 40,8% no tenen persones dependents al seu càrrec, però la resta assenyalen situacions que els dificulten treballar a casa, com ara tenir fills menors, grans amb dependència o malalts a la família. A més, destaquen que el 44% dels seus alumnes –la majoria atén telemàticament més de 50 estudiants i un 30% més de 100– no tenen els recursos necessaris per fer classes a distància. Més de la meitat dels enquestats valoren negativament les decisions d’Educació sobre l’ensenyament en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.