Empreses

La tecnologia de Better Care, vital per als pacients de Covid-19

Better Care ( www.bettercare.es ), start-up nascuda en l’àrea d’Innovació del Parc Taulí de Sabadell, ha adaptat la seva plataforma d’e-health BC Link a l’Hospital General de Granollers, com ja ho havia fet unes setmanes abans al Parc Taulí i a l’Hospital Clínic de Barcelona, per controlar en temps real les constants vitals dels pacients ingressats a les diverses UCIs habilitades per a la Covid-19, generant alertes per als professionals sanitaris sobre qualsevol variació que es produeixi.

BC Link és una suite d’integració de dispositius mèdics que ofereix un conjunt d’eines per integrar les dades a la història clínica electrònica, donar suport a la monitoració remota de pacients i ajudar a la presa de decisions. Better Care ha implementat BC Link a vuit llits de pacients de Covid-19 de l’Hospital General de Granollers. De la mateix manera, ha adaptat a totes les unitats de l’Hospital Clínic on ja hi havia instal·lades llicències –més de 15 unitats que donen suport a 200 llits– per tal de supervisar els pacients des de fora de la unitat i reduir el risc de contagi. També ha instal·lat BC Link per monitorar 44 pacients al Parc Taulí Hospital Universitari per a la creació de tres unitats de Covid-19. A més, Better Care també ha habilitat la plataforma per supervisar pacients des de centres de control fora de les unitats.

La tecnologia de Better Care està actualment instal·lada en centres hospitalaris de referència mundial d’Europa i Amèrica. A més dels ja esmentats, han incorporat BC Link en el seu sistema de tractament de dades l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona) i Sant Joan de Déu-Althaia (Manresa). A nivell internacional, la plataforma es troba en funcionament a hospitals d’Alemanya, Itàlia, França, Portugal, Canadà i Brasil.

La innovació de Better Care –com ja va explicar L’Econòmic l’any passat: https://www.leconomic.cat/article/1531506-better-care-no-deixa-escapar-cap-dada-medica.html – és única al món de la sanitat, disposa de la certificació europea com a Medical Devide i de l’agència nord-americana Food and Drug Administration (FDA) pel seu visor web. Bernat Sales i Jaume Montanyà, enginyers informàtics, són CEO i CTO respectivament, i Lluís Blanch, metge intensivista i director d’Innovació del Parc Taulí Hospital Universitari, és el president de Better Care.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.