Empreses

Factorenergia va créixer un 4,9% el 2019

La comercialitzadora d’energia va assolir 405 milions d’euros de facturació i un benefici de 9,5 milions, amb una base de 105.000 clients

La comercialitzadora d’energia Factorenergia va créixer un 4,9% en facturació l’any 2019, fins assolir els 405 milions d’euros, amb un benefici abans d’impostos de 9,5 milions, tot duplicant el resultat de l’exercici precedent.

Com ha anunciat la companyia, aquest creixement s’ha basat en el fort increment de la base de clients de Factorenergia, tant en el segment empresarial com en el domèstic, fins assolir els 105.000 usuaris.

Com diu Emili Rousaud, CEO i fundador de la companyia, “l’exercici ha estat per al grup el millor des de la seva fundació.” Davant l’actual situació de crisi sanitària, Rousaud reconeix que “la pandèmia provocada pel COVID-19 ha truncat les previsions rècord amb què treballàvem per a aquest any 2020, i davant d’això, ara els nostres esforços se centre a ajudar famílies i pimes a superar la situació, i per això hem obert programes especials de descomptes per a les llars durant el període oficial de confinament i hem facilitat a autònoms i empreses mecanismes de finançament.”

En aquest sentit, Factorenergia va posar en marxa a mitjan de març la tarifa #QuédateEnCasa amb un descompte excepcional del 25% per facilitar l’estalvi de les famílies durant aquestes setmanes en què el consum energètic domèstic està experimentant un fort increment com a conseqüència del confinament a les llars.

L’exercici del 2019 també va representar per a Factorenergia l’enfortiment del seu negoci de gas natural, que ha aportat una facturació de 65 milions d’euros al grup. Igualment, l’exercici passat ha significat la consolidació de la internacionalització de Factorenergia, gràcies a l’adquisició de la comercialitzadora portuguesa Enforcesco, a l’estiu del 2019.

Aixi mateix, la línia de negoci orientada a la transició energètica, basada en l’autoconsum, tant entre particulars com entre comunitats de veïns i empreses ha aportat dos milions d’euros a la facturació del grup. Segons Rousaud, “la transició energètica serà el vector de sortida de la crisi a tot Europa i Factorenergia aspira a ser un agent que impulsi i protagonitzi aquesta passa decisiva cap a la sostenibilitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.